MónTerrassa
Ballart: “Tot i les incerteses, estem preparats per a la tornada a l’escola”
  • CA
Jordi Ballart, amb les tinentes d'alcalde Lluïsa Melgares i Teresa Ciurana
Jordi Ballart, amb les tinentes d’alcalde Lluïsa Melgares i Teresa Ciurana | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

“Tot i les inseguretats i incerteses que són inevitables, des de l’Ajuntament de Terrassa estem fent tots els esforços possibles i estem preparats per l’inici del curs escolar”, ha assegurat l’alcalde Jordi Ballart en la roda de premsa de presentació del dispositiu de la tornada als col·legis de la ciutat. L’alcalde ha volgut emfatitzar que “les escoles són essencials” i per això, encara que sigui un “curs més atípic que mai”, caldrà “recuperar el màxim una normalitat condicionada per les mesures de seguretat i higiene”.

El govern ha estat treballant amb el dispositiu de tornada a escola de manera “discreta” i amb contacte pràcticament diari amb Salut i Educació. L’evolució dels nous positius i el risc de rebrot elevat han provocat canvis en aquests darrers dies en els protocols. Tanmateix, “totes les escoles obriran el pròxim dilluns, i prop de 40 mil alumnes tornaran a les aules. Ens hem pogut adaptar als canvis i segur que trobarem en cada contratemps la millor solució”, ha matisat. A més, ha recordat que els casals d’estiu -on s’han detectat 8 casos de contagis- han servit com a banc de proves. Per tot plegat, Ballart ha llançat un missatge de “tranquil·litat” a pares, professionals i estudiants.

Cada centre educatiu de Terrassa té un pla de cobertura propi, on es detallen tots els protocols i mesures que s’han pres i es prendran per garantir la total seguretat. Ara com ara, no es té constància de cap positiu per Covid-19 a les escoles, i l’Ajuntament es mostra partidari de fer PCR i cribatges per tal de controlar els riscos de contagis.

Aquest govern treballa intensament per donar resposta a les necessitats dels centres i facilitar-los el màxim el retorn. Hem donat resposta a diferents escoles per disposar de nous espais per complir ràtios, hem aplicat mesures per millorar els accessos i sortides; i farem accions informatives i de sensibilització a la ciutadania per evitar aglomeracions i garantir el distanciament físic”, ha sentenciat Ballart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa