MónTerrassa
Baixen a 200 les persones confinades a les escoles de Terrassa
  • CA

Els centres escolars de Terrassa es recuperen de la sisena onada a bon ritme, a mesura que van disminuint els nous contagis a la ciutat. El nombre de persones confinades als centres ha caigut fins arribar a 218 entre alumnat i professorat, segons dades sobre la Covid-19 als centres educatius publicades pel Departament d’Educació a 23 de febrer de 2022, un total de 132 persones menys que fa una setmana.

Després de dos mesos amb la xifra d’alumnes i professorat en augment exponencial, les escoles han deixat enrere l’impacte de la variant òmicron. Fa aproximadament un mes, coincidint amb la tornada a les aules després de les vacances escolars de Nadal, els centres escolats de Terrassa sumaven més de 5.630 persones confinades, una xifra rècord que no s’havia vist mai des de l’inici de la pandèmia.

Actualment, l’escola que compta amb més persones confinades a Terrassa és l’Escola Mare de Déu del Carme, amb 42 persones confinades. D’aquestes 42 persones, 40 formen part de l’alumnat i 2 del professorat. En els últims 10 dies s’han detectat 49 nous positius al centre educatiu, dels quals 47 alumnes i 2 personal docent. La resta d’escoles de la ciutat queden lluny de les xifres d’aquest centre educatiu, ja que cap altra escola de Terrassa compta amb més d’una quinzena d’alumnes confinats.

Fi de les quarantenes i les mascaretes

El Govern ha eliminat les quarantenes de contactes estrets als centres educatius, a partir d’aquest dimecres. Els centres escolars i les famílies no hauran de comunicar si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és degut a la Covid. El protocol només se seguirà aplicant als centres d’educació especial. De la mateixa manera, únicament aquests centres seguiran utilitzant l’anomenat Traçacovid. Tot i que Salut havia apuntat que preferia un acord primer amb la resta de Comunitats Autònomes, finalment ha optat per deixar sense efecte l’actual protocol. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha indicat que plantejarà a la resta de comunitats la retirada de la mascareta als més petits la setmana vinent o en dues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa