Fa dies que no plou a Terrassa, el Vallès Occidental i Terrassa. Avui podia caure alguna gota d’aigua deien els mapes del temps, que la mostraven a la tarda. Però s’ha avançat i ja cauen algunes gotes aquest matí.

Predicció general

Durant el matí no es descarta algun plugim que deixarà quantitats de precipitació inapreciables a la meitat sud del litoral i prelitoral. A partir de migdia, s’esperen ruixats dispersos a la meitat est, mentre que a partir del vespre també se’n produiran a altres punts de la Catalunya Central i del Camp de Tarragona. Seran d’intensitat feble en conjunt i puntualment moderada, sobretot a partir del vespre i al litoral i prelitoral sud. Independentment, al vessant nord del Pirineu és possible precipitació feble a partir de mig matí. En general, s’acumularan quantitats minses de precipitació.

Fins a mig matí el cel estarà serè o poc ennuvolat per alguna franja de núvol alt i prim, si bé també hi haurà núvols baixos al litoral, prelitoral i punts de la depressió Central que deixaran el cel puntualment mig ennuvolat. A partir de llavors els núvols augmentaran arreu, tret del Prepirineu Occidental, Ponent i Terres de l’Ebre, amb nuvolositat més abundant durant la tarda a la meitat est i a partir del vespre també al Camp de Tarragona.

La temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament al Pirineu i a la meitat est, i serà similar a la resta del territori, fins i tot lleugerament superior al litoral sud. Rondarà entre 25 i 30 ºC a Ponent, a les Terres de l’Ebre i al litoral sud i entre 21 i 26 ºC a la resta del país, més baixa al vessant nord del Pirineu.

Nou comentari