MónTerrassa
Autònoms Egarencs denuncia una manca d’efectius policials a Terrassa

Més mesures en seguretat per fer front a la “manca d’efectius” a la Policia Local i al cos de Mossos d’Esquadra a Terrassa. Això és el que ha reclamat l’Associació Autònoms Egarencs durant una reunió amb l’intendent major de la Policia Municipal de Terrassa que ha tingut lloc aquest matí. L’Associació exposa que s’han de fer front a “l’alt índex de delictes de la ciutat” amb mesures mentre no arribin més efectius, entre les quals ha proposat l’ús de drons, una aplicació mòbil, més coneixement sobre les actuacions policials, i més coordinació entre els dos cossos policials.

Durant la reunió, ambdues parts han acordat dur a terme una trobada mensual juntament amb els comerços associats per tal que aquests puguin traslladar preocupacions en l’àmbit de la delinqüència i seguretat. L’objectiu és “posar barreres als delinqüents” ha expressat Ignacio Rubio, vicepresident de l’Associació, qui també defensa que aquesta “mancança d’efectius” només fa que beneficiar als que cometen el delicte.

Drons i una aplicació mòbil per connectar la ciutadania amb la policia

Així doncs, s’han proposat diverses mesures per compensar la “mancança”. Entre les principals destaca l’ús de drons per tal que “es puguin detectar més delictes de droga, com cultivació d’haixix, que alhora provoquen que hi hagi més furt i robatori per aconseguir aquesta droga”, exporessa Rubio. Però aquesta unitat de drons suposaria que més efectius haurien d’estar destinats a aquest treball, i per tant, encara hi hauria més falta d’efectius a la ciutat, pel que s’ha considerat que aquesta proposta es tractarà en una altra reunió juntament amb Mossos d’Esquadra en les properes setmanes.

Per altra banda, també s’ha proposat la creació d’una aplicació mòbil per al que el ciutadà pugui connectar fàcilment amb la Policia Local. Tot i que aquesta aplicació “depèn que el ciutadà en faci un ús correcte per tal de no sobrecarregar la tasca policial”, han reconegut que ja s’està duent a terme a altres municipis de Catalunya amb èxit.

Demanen més “coordinació real” entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra

A més a més, també han demanat “coordinació real” entre Policia Local i Mossos d’Esquadra. En aquesta línia, han considerat que no “no fa falta duplicar en una actuació dos tipus de policia”, és a dir, “que no traslladin dos efectius de cada cos en un delicte”, sinó que només s’hi dirigeixi Policia Municipal o Mossos d’Esquadra, i d’aquesta manera, hi hauria més efectius repartits disponibles.

Addicionalment, també han exigit implementar càmeres de seguretat a diferents parts de la ciutat. Exposen que treballaran per dur a terme una prova pilot en alguns barris per comprovar si es rebaixa l’índex de delictes amb aquesta mesura.

Rubio exposa que aquestes mesures ajudarien a millorar i fer que els comerços se sentin més segurs “a l’espera d’incorporar més efectius”. També ha considerat que, si les mesures demostren ser efectives, es podrien mantenir en funció de com evolucioni l’índeix de delinqüència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa