MónTerrassa
Els autobusos urbans de Terrassa incorporen el Bitllet Senzill Digital

Des d’aquest dijous, 18 de febrer, les persones usuàries del transport públic urbà de Terrassa podran utilitzar el Bitllet Senzill Digital (BSD). No es tracta d’un nou títol de transport, sinó que és una altra forma de comprar el bitllet senzill d’autobús de manera àgil i sense que sigui necessari cap mena de contacte entre la persona usuària i el conductor/a. Aquest fet és d’especial rellevància en els moments actuals, en que evitar el contacte físic és una de les mesures clau per a prevenir els contagis de la Covid19.

Per poder accedir al servei del Bitllet Senzill Digital, serà imprescindible baixar-se l’app de Transports Municipals d’Egara SA (TMESA) o, si ja és té instal·lada, actualitzar-la. Fins ara, el bitllet senzill només es podia pagar en efectiu a l’interior del bus i el conductor lliurava un comprovant a l’usuari. Aquesta modalitat seguirà vigent però, ara, amb el sistema del BSD, el títol també es podrà pagar prèviament a través de l’aplicació de TMESA i es validarà a l’interior del bus amb un codi QR, que es rebrà al telèfon mòbil.

La crisi de la Covid-19 ha afectat notablement el transport públic, que ha vist reduir substancialment el seu nombre de persones usuàries. Pel que fa a la utilització del bitllet senzill, habitualment suposava el 10% dels títols adquirits per part dels usuaris de TMESA. Durant l’exercici anterior (2020), aquest percentatge va baixar substancialment fins al 5,2%. Actualment, l’ús d’aquest bitllet es troba al voltant del 7,5% d’utilització.

Seguint el lema de l’actual campanya ‘Mou-te en bus, mou-te segur’, TMESA implementarà i activarà el bitllet senzill digital en totes les seves línies urbanes amb l’objectiu de facilitar la compra de bitllets per usuaris esporàdics i potenciar la seguretat de moure’s en transport públic urbà per Terrassa en el marc de la pandèmia de la Covid-19. Amb aquesta nova possibilitat, s’evita l’ús de diners en efectiu i es garanteixen els viatges sense contacte per protegir els conductors i els viatgers. Tanmateix, per a l’usuari habitual es recomana l’amplia gama de títols, entre els quals es troben la T-25 i els diferents títols integrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa