MónTerrassa
August Sáenz, nou president del Consorci Sanitari de Terrassa
  • CA

August Sáenz Bernat ha estat escollit com a nou president del Consell de Govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). La decisió s’ha donat a conèixer aquest dilluns per part del Departament de Salut, que ha comunicat que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, nomenarà en els pròxims dies al reconegut pediatra al nou càrrec directiu. D’aquesta manera, s’ocupa el màxim càrrec davant del CST, vacant des que Jordi Labòria, nomenat al setembre de 2020, va deixar-ho per motius personals.

August Sáenz Bernat (Terrassa, 1941) va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona. Està especialitzat en Hematologia i Pediatria, però ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional com a pediatra, durant 15 anys a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i, posteriorment, com a cap del servei de Pediatria i com a cap d’Estudis de l’Hospital de Terrassa, fins a la seva jubilació fa cinc anys.

Sáenz serà l’encarregat de governar un Consell que està format per deu membres, sis dels quals són representants de la Generalitat de Catalunya i quatre són membres escollits per l’Ajuntament de Terrassa. Actualment, l’alcalde Jordi Ballart n’és el vicepresident, i està acompanyat pel tinent d’alcalde Isaac Albert, la regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Mónica Polo, i el director de l’àrea de Presidència de l’Ajuntament, Josep Manuel Rodríguez.

A finals del mes d’octubre, el Comitè d’Empresa del CST va presentar un escrit formal a l’Ajuntament de Terrassa i a la Generalitat en què s’instava a posar fi al “buit de poder” al capdavant del Consorci, ja que lamentaven que com a conseqüència s’estaven paralitzant grans projectes de futur, necessaris per a la seva supervivència. Els centres del CST compten amb més de 2.000 professionals, que ofereixen una atenció sanitària i social altament qualificada a una població de referència de més de 200.000 habitants de diferents poblacions del Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa