MónTerrassa
Augmenta un 85% la vacunació en les dones embarassades a Catalunya

Les mesures de conscienciació que s’han portat a terme per potenciar la vacunació entre el col·lectiu de gestants ha suposat que entre el 4 i l’11 d’agost s’hagin vacunat a Catalunya 2.334 dones embarassades, un 85% més que la setmana anterior, quan només ho havien fet 1.256 dones.

Després de les accions de comunicació del Departament de Salut per conscienciar de la importància de vacunes les dones embarassades, es va posar en marxa un seminari web amb les societats científiques que van seguir més de 1000 professionals. Els ASSIR i els equips d’atenció primària s’han posat en contacte de forma proactiva amb les gestants, via telefònica o SMS, per facilitar-les l’hora de vacunació, aclarir dubtes o donar informació. També els hospitals han participat activament en l’assessorament cap a les dones embarassades.

En aquesta línia, la setmana passada la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va remarcar que les dones embarassades no vacunades tenen 4,2 vegades més risc de contagiar-se i que, si es contagien tenen 5,4 vegades més risc d’ingressar. A més, les no vacunades tenen un risc multiplicat per 23 d’acabar ingressant respecte a les vacunades.

A banda dels riscos, també s’està explicant el benefici de la vacuna entre les gestants: hi ha una transmissió d’anticossos al fetus i això és un element important de protecció a la criatura després del seu naixement. Les vacunes que s’administren a les dones embarassades són les d’ARN missatger, les de Pfizer/BioNTech i de Moderna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa