MónTerrassa
Arriba el #xupxup, la Setmana Cultural del Campus de la UPC a Terrassa
  • CA

Com ja és habitual a la primavera universitària vallesana, els primers dies de maig s’omplen d’activitats lúdiques, tecnològiques, culturals i esportives organitzades pels estudiants del Campus de la UPC a Terrassa. Aquestes activitats conformen la Setmana Cultural 2019 #xupxup, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig, amb un ampli programa d’activitats que inclou, a més de les ja tradicionals ‘Cursa pel Campus’ i el concurs de paelles, concerts de música en directe, campionats esportius, conferències i tallers, castells a càrrec de la colla ‘Els Bergants’, una Olimpíada de Drons i la segona edició del concurs tecnològic #tecnosuroESEIAAT. A més, un grup d’estudiants ha organitzat el ‘Punt Lila’, una iniciativa que té com a objectiu la prevenció i la denúncia d’actituds sexistes.

La Setmana Cultural #xupxup acollirà, per segon any consecutiu i a la Sala d’Actes de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT, l’original concurs tecnològic #tecnosuroESEIAAT. Hi participaran 150 estudiants dels primers cursos del grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials que hauran de construir un enginy de molt baix cost per impulsar un tap de suro des d’una plataforma A fins un plataforma B, separades per 4.5 m. El concurs és formatiu i té com a objectiu posar en pràctica, d’una manera divertida, assignatures teòriques de primer curs.

Castells, música i esports

Els castells també tenen el seu paper a la Setmana Cultural #xupxup: el 9 de maig, a les 12 hores, la colla castellera del Campus Universitari de Terrassa, ‘Els Bergants, realitzarà una exhibició a la Plaça del Campus.

El programa musical serà ampli i divers, amb molt protagonisme per a DJs: al pàrquing de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT hi actuaran The Glitch Hunters (el dia 7, a les 15 h), Mosh Lit (el dia 8, a les 12 h), Oscar Week (el dia 8, a les 15h), Mark Arritz (el dia 8, a les 17 h,), Carlos (el dia 8, a les 19 h). A la Plaça del Campus posaran música Sashik Anderson (el dia 9, a les 12 h) i Alpha Hunter (el dia 9, a les 15 h,). Pel que fa als grups musicals, el 9 de maig tothom que passi per la Plaça del Campus podrà escoltar en directe els The Talking Group (16.15 h), els Kronikal (17.30 h), els Bucaneros (18.45 h) i els Segona Mà (21 h).

La Setmana Cultural #xupxup també inclou conferències sobre diferents temàtiques, com ara la seguretat envers els incendis, l’emergència climàtica, o el tancament de les centrals nuclears. Els participants a la Setmana Cultural podran gaudir també de divertits tallers i concursos, com ara el concurs de coets d’aigua o una gimcana (el 8 de maig, a les 12.30 h al pàrquing de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT). Un simulador de conducció i una taller de defensa personal completen aquest apartat del programa d’activitats.

Pel que fa a les activitats esportives, la Setmana Cultural inclou tornejos de bàsquet, fútbol sala, pàdel i voleibol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa