MónTerrassa
Arriba a Terrassa una nova onada de calor
  • CA

La setmana vinent, si no canvia la cosa, tindrem una onada de calor terrible, a Terrassa, al Vallès Occidental i a tota Catalunya. Divendres es podrà afinar més amb les temperatures previstes, però tot apunta a un termòmetre disparat.

Ja fa més de tres setmanes amb ambient plenament estiuenc

Ja fa més de tres setmanes amb ambient plenament estiuenc amb força sol i molt poca activitat tempestuosa, amb algun petit parèntesi, com aquest dimecres 8 de juny de 2022. Avui, en les hores centrals no passem dels 24 graus, allunyats dels més de 30 de no fa pas tant. Durant la nit s’ha pogut dormir bé. Demà dijous potser augmentaran lleugerament, i divendres començarà l’enfilada. Ja es fregaran o s’assoliran els 30. I dissabte, diumenge i la setmana vinent veurem als termòmetres algun 32.

Tanmateix, tot i que la calor tornarà a intensificar-se progressivament fins a valors caniculars, no seran pas excepcionals per l’època.

Som de ple en els dies de l’any en què la radiació solar és més intensa

Som de ple en els dies de l’any en què la radiació solar és més intensa, i com a element de prevenció, cal protegir-nos adequadament, aprofitar les hores amb el sol més baix, portar roba adequada i garantir-nos la hidratació.

Les condicions de sequera d’aquest any no auguren un estiu fàcil pel que fa a la disponibilitat d’aigua i els incendis forestals i es preveu més feina de la normal pels equips d’extinció.

Les autoritats recomanen a la ciutadania que sigui molt conscient d’aquest aspecte i no badi. Un petit descuit amb el foc pot implicar un desastre ambiental. A Terrassa i a Viladecavalls en pocs dies ja hem patit petits episodis d’incendis de vegetació, al costat de les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat, a Can Mir i a la zona de Can Tries-Roc Blanc. Hi ha molt combustible i una simple guspira pot provocar una desgràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa