MónTerrassa
Arranjament de 5 camins forestals i de la franja de baixa combustibilitat de Can Parellada

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat un paquet d’actuacions de manteniment a cinc camins de la xarxa bàsica de vigilància i prevenció d’incendis i de la franja de baixa combustibilitat de Can Parellada. El paquet d’actuacions figuren al Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals per a la ciutat el 2020 i compten amb un pressupost total de 25.710 euros, subvencionat en un 80% per la Diputació de Barcelona, i permetran l’adequació de 16,40 km de camins. Aquests treballs contemplen l’arranjament de la franja de baixa combustibilitat de Can Parellada, amb una durada prevista de sis setmanes; i l’adequació d’un total de 16,40 km de camins del terme forestal, com són el camí de la caseta de la Pineda, el camí de Can Font de Gaià a la carena del Molinot, el camí del Guitard a l’Obaga dels Notaris, el camí dels Caus i el camí de la carena del Guitard (de Can Font de Gaià a la urbanització Els Pinetons).

La durada prevista per a aquestes actuacions és de 15 dies, subjecte a les condicions meteorològiques. L’objectiu és garantir el correcte estat dels camins per millorar les tasques d’extinció, assegurant que tinguin l’amplada mínima de 3’5 metres que permeti l’accés dels vehicles de vigilància i extinció, que comptin amb trencaaigües que afavoreixin el drenatge de la pista i la seva conservació, i que hi hagi espais que permetin el canvi de sentit i l’encreuament de vehicles. En total, entre 2018, 2019 i 2020, s’han destinat 71.489,50 euros a l’arranjament de camins per a la prevenció d’incendis forestals a Terrassa.

El bon estat dels camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància és un element bàsic per garantir actuacions ràpides i efectives en cas d’incendi. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es realitzen periòdicament inversions per arranjar camins i franges perimetrals al voltant de les urbanitzacions, amb la voluntat de facilitar l’acció dels equips d’emergències i minimitzar l’impacte del foc.

zzz

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa