MónTerrassa
Argimon insisteix que cal obrir l’oci nocturn
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha insistit aquest dijous que cal obrir l’oci nocturn però no ha concretat dates, preguntat en roda de premsa després que el Consell Interterritorial delegués en les autonomies aquesta decisió en zones de risc mitjà. “Pensem que necessitem donar aire al jovent i a la ciutadania. També a un sector que porta un any tancat”, ha afirmat Argimon, que ha explicat que treballaran la reobertura en els propers dies. “Obrirem aquest cap de setmana? No. Quan ho tinguem tot tancat, ho anunciarem”, ha resolt. Argimon ha dit que van votar en contra de la proposta del Ministeri de Sanitat a l’interterritorial més per una qüestió “de forma que de fons”, sobretot pel poc temps que havien tingut per analitzar-la.El conseller de Salut ha assenyalat que el Procicat va aprovar un pla general per a l’oci nocturn i que ara en treballaran un d’específic per establir la data de reobertura i les especificacions de com serà aquest retorn del sector després de prop d’un any tancat per la covid-19. Argimon ha indicat que tenen agendada una primera reunió per treballar el pla, però no ha donat més detalls i ha evitat avançar una data per a la reobertura, en roda de premsa aquest dijous.

Sobre el vot en contra al document que va presentar el Ministeri de Sanitat al Consell Interterritorial, el titular de Salut ha assegurat que el problema es trobava sobretot en la forma, ja que el document s’havia treballat a la Comissió de Salut Pública al matí i a la tarda s’havia sotmès a la votació dels consellers. “De vegades pot ser difícil haver-lo despatxat”, ha lamentat Argimon, que ha recordat que aquest dimecres ell havia tingut sessió al Parlament.

Encara sobre això, Argimon ha assenyalat que el problema no rau en els indicadors que va aprovar el Consell Interterritorial i que serviran per a la desescalada en els propers mesos. Segons aquest ‘semàfor’, Catalunya es troba ara en risc mitjà, que va dels 50 als 150 casos per 100.000 habitants acumulats en els darrers 14 dies -la incidència acumulada a 14 dies a Catalunya és de 109,47, segons l’actualització d’aquest dijous-.

D’altra banda, Argimon ha aclarit que la restauració pot obrir aquesta nit de dijous a divendres fins a la 1 de la matinada. El Procicat ha aprovat aquesta setmana allargar fins a la 1 l’horari de restauració, cultura i botigues de conveniència a partir de divendres i, després de consultar-ho amb els serveis jurídics, bars i restaurants ja poden allargar una hora aquesta nit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa