El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha avisat que malgrat que s’estiguin aixecant restriccions a Catalunya cal anar encara “amb compte” perquè altres països europeus, com França o Itàlia, estan tenint molts problemes per baixar la incidència del virus i tenen confinaments plantejats. “Quan veus que als veïns els costa molt baixar les taxes d’incidència nosaltres hem de posar tot de la nostra part”, ha dit Argimon. El secretari de Salut Pública ha recordat que tot i que s’ha aixecat el confinament comarcal es manté la recomanació de moure’s només amb la bombolla de convivència. Argimon ha advertit que no es poden barrejar bombolles perquè en aquest cas s’incrementarà el risc “i estem en una situació fràgil a nivell assistencial”. “Hem de ser molt curosos per mantenir aquestes normes i poder sortir endavant”, ha subratllat.

Aquestes declaracions les ha fet el secretari de Salut Pública hores després que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, plantegés que caldrà en els propers 15 dies estudiar si es pot permetre l’obertura de la restauració als vespres. Argimon ha recordat que la Covid-19 a Catalunya s’ha estancat, però que en els propers dies la velocitat de propagació pujarà lleugerament al voltant de l’1.

Argimon ha reiterat un missatge de tranquil·litat sobre la suspensió de la vacuna d’AstraZeneca, que ahir va provocar que el 061 rebés un miler de trucades per demanar informació al respecte. “Ara és el moment d’esperar i tenir paciència, també de certa incertesa”, ha comentat Argimon. Salut creu que l’escenari més probable és que les persones que han rebut la primera dosi amb aquesta vacuna puguin acabar de rebre la segona amb la mateixa, que es podria administrar fins el 25 d’abril.

Nou comentari