MónTerrassa
Les àrees de vianants de Vapor Gran i Passeig es fusionaran
  • CA

El govern de Terrassa ha decidit fusionar les illes de vianants del Vapor Gran amb la del Passeig. Aquesta és una de les principals novetats que l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa ha considerat oportú després de fer una valoració dels primers mesos d’implementació de les noves àrees de vianants al Centre de la ciutat. “Els veïns residents en aquestes dues àrees es podran moure lliurament per les dues zones”, ha manifestat la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares a Món Terrassa. D’aquesta manera, els distintius liles i blaus donaran permís per circular pels carrers marcats.

Això implicarà que s’hagin de modificar alguns decrets i s’hagin d’incorporar els ajustos i la nova regulació en el Pla de Mobilitat. També suposarà canviar la senyalització vertical, perquè els cartells d’entrada a cadascuna de les àrees indiqui bé quins veïns poden accedir-hi. El govern ha explicat que s’enviaran les cartes amb les darreres novetats als veïns de les dues àrees afectades. “Volem que la gent que visqui el Centre tingui l’accés a casa seva de la manera més fàcil possible, evitant haver de fer recorreguts molt més llargs per poder moure’s. Però cal també recordar que les illes de vianants són un benefici pels residents i per la ciutat, perquè suposen una reducció en contaminació”, ha explicitat Melgares.

I és que des del govern es demana que malgrat que aquestes dues àrees es fusionaran, els veïns de Vapor Gran i de Passeig intentin evitar, en la mesura del possible, creuar les diferents cèl·lules. “La nostra idea original de fer dues àrees separades era perquè es considerava que el Vapor Gran utilitzés la seva via d’accés més propera, la carretera Montcada, mentre que el Passeig utilitzés l’avinguda Jacquard, per d’aquesta manera descongestionar al màxim les dues zones”, ha recalcat Susi López, directora de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa. “La idea era que hi hagués el mínim trànsit de pas, però la fusió de les dues àrees acaba sent un mal menor. Volíem sobretot protegir el punt delicat que suposa la unió entre Font Vella, Sant Pau i Puig Novell, que és un encreuament en què es concentren molts vianants i per això vam fer l’àrea del Passeig independent, però després d’analitzar la situació i de parlar amb els veïns, veiem que no és possible aïllar-la”, ha sentenciat.

Melgares subratlla que aquest canvis no afecten en res a les altres illes de vianants. La zona del Vapor Ventalló es manté igual, i els residents només podran moure’s per aquella. I tampoc es toca la zona vermella, corresponent al nucli més històric o original, que només hi podran accedir les persones que hi viuen o aquells vehicles que hi accedeixen amb permisos especials. És a dir, els residents a les àrees de Vapor Gran i/o Passeig NO podran accedir a la zona de Plaça Vella.

Qui pot circular per les àrees de vianants?

Recordem però que malgrat que són illes de vianants hi ha vehicles que poden entrar i sortir-ne. Estem parlant no només dels vehicles que pertanyen a residents o que tenen llogada una plaça d’aparcament. Hi ha permisos i autoritzacions especials per als vehicles de càrrega i descàrrega, per als vehicles vinculats a una targeta de mobilitat reduïda, per als familiars que acompanyin persones a residències de gent gran, vehicles d’empreses de VTC, vehicles d’empreses i professionals d’obra, o aquells usuaris que utilitzin pàrquings públics ubicats a l’interior d’aquestes àrees. En aquests casos, caldrà sol·licitar una AUTORITZACIÓ TEMPORAL per matrícula en un termini no superior a les 48h posteriors a l’accés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa