MónTerrassa
Els arbres talats a Pere Parres no tindran substitut

Els arbres que s’han talat en els darrers mesos en diversos carrers del barri Torrent d’en Pere Parres no tindran substitut. Almenys, per ara, aquesta opció no està contemplada. Així ho han comunicat des de l’Associació de Veïns Pere Parres, que manifesten que des de l’Ajuntament de Terrassa se’ls ha respost una instància que van presentar el passat dia 23 de març al departament d’Espais Verds i Biodiversitat Urbana en la qual es demanava si hi havia previsió de plantar aquells arbres que havien estat tallats, i volia saber-ne el calendari de replantació i amb quin tipus d’arbres es faria. La resposta però no va ser l’esperada.

“No hi ha previsió de replantar cap arbre, exclusivament s’ha reclamat a la constructora del bloc que llinda amb la plaça de la Cooperativa la reposició de l’arbrat, que no sabem si podrà ser ara o en la campanya de plantació del 2022-23″, ha estat la contestació des del departament, que ha afegit que “atès que no es disposa de pressupost, no s’ha estudiat encara quins arbres es plantaran, tampoc tenim data d’actuació prevista”.

En aquests moments, des de l’associació s’ha indicat que s’està estudiant quina resposta oficial donar a l’Ajuntament i animen als veïns a fer saber el seu parer sobre aquest tema, tant sensible i que s’arrossega des de fa ja temps. Justament, a principis d’aquest any, des de l’AV exposaven que tot i entendre els motius que havien impulsat a la tala de dos dels arbres situats al carrer Transversal, perquè la seva inclinació exagerada cap a la calçada provocava dificultats d’accessibilitat i també de seguretat, sí que en reclamaven la seva “ràpida substitució”, així com més informació sobre el pla general d’arbrat al barri. Sembla però que per ara no està contemplat fer cap tipus d’actuació en aquest àmbit.

Els dos arbres inclinats a Tranversal | AV Pere Parres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa