MónTerrassa
Arbres caiguts, cablejats i bastides afectades, contenidors desplaçats i un mur a terra
  • CA
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit aquest matí el Comitè d’Emergència Municipal
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit aquest matí el Comitè d’Emergència Municipal | A.T.

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit aquest matí el Comitè d’Emergència Municipal, que ha tingut lloc a les 11 a la Sala de Govern de l’Ajuntament. Durant la reunió s’han avaluat les incidències i els danys materials ocasionats pel fort vent d’aquesta nit -que ha arribat a ràfegues de 108 km/hora-, s’ha fet balanç de les actuacions dels serveis municipals al llarg de la nit, i s’han coordinat les que executaran al llarg del dia d’avui.

A la reunió hi ha assistit la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero, així com la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, i personal tècnic dels diferents serveis municipals que al llarg d’aquesta nit i durant tot el dia d’avui estan treballant per retornar la normalitat als espais públics i per garantir el correcte funcionament dels serveis.

Ahir a la nit, a les 22.45 h, l’alcalde de Terrassa va activar en alerta el Pla d’Emergència municipal. La Policia Municipal ha registrat prop d’una trentena de sortides relacionades amb la ventada, que ha causat incidències en espais públics i privats, però no ha causat cap dany personal.

El vent ha provocat la caiguda d’arbres, afectacions a cablejats elèctrics, desperfectes en bastides d’obres i desplaçaments de contenidors, tanques i planxes d’obra, entre d’altres afectacions. Un mur privat del carrer Mare de Deu dels Desemparats ha caigut a la via pública, afectant vehicles que estaven estacionats a davant.

El servei de Gestió de l’Espai Públic ha anat atenent al llarg de la nit les diferents afectacions i ho continuarà fent al llarg del dia d’avui. L’empresa municipal Eco- Equip va suspendre ahir a la nit el servei de recollida d’escombraries. El servei s’ha reprès avui a les 6 del matí.

Al llarg de la jornada s’aniran recol·locant els contenidors desplaçats i es reprogramaran els serveis de recollida per recuperar els que no es van poder dur a terme anit. Els transports públics funcionen amb normalitat. Els serveis municipals estan treballant i ho continuaran fent al llarg del dia d’avui per arranjar el més aviat possible els desperfectes pendents a la via pública.

L’alcalde Jordi Ballart, la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares, i el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero, s’han desplaçat aquest migdia a diferents indrets de la ciutat per fer avaluació dels incidents sobre el terreny. Tot i que el CECAT ha desactivat l la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per risc de vet a Catalunya (VENCAT) i l’ha passat en fase de Prealerta, a la ciutat es manté en alerta el Pla d’Emergència Municipal. Es preveu que el vent sostingut es mantingui durant tot el dia, amb la possibilitat que hi vagi havent ràfegues fortes.

L’Ajuntament recomana a la ciutadania que segueixi la informació a través dels canals habituals, el Twitter de l’Ajuntament (@ajterrassa) i el del servei municipal de Protecció Civil (@trsemergencies). Així mateix, recomana seguir els consells d’autoprotecció per ventades de la web municipal: https://www.terrassa.cat/com- actuar-en-cas-de-fortes-ventades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa