MónTerrassa
L’arbre de Nadal de Terrassa que fa caure la cara de vergonya
  • CA

Aquesta setmana ha aparegut al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac un arbre de Nadal que fa caure la cara de vergonya a qui se’l troba. A centenars de metres del magnífic arbre ubicat al Raval de Montserrat, en el cor neuràlgic de Terrassa i que és el centre d’atenció aquests dies de festes i de multitud selfies, en trobem un altre de ben diferent, però potser amb més significat. És un arbre que ha realitzat una persona a títol particular, un amant de la naturalesa i un assidu al parc.

El peculiar arbre de Nadal al camí dels Monjos de Terrassa | Arnau Miró

Segons comenta Arnau Miró a Món Terrassa, que ha pogut parlar amb el seu creador, la “decoració” s’ha fet amb totes les mascaretes que ha anat recollint des de mitjans d’octubre i fins aquest desembre quan passejava per al Camí dels Monjos, en els termes municipals de Terrassa i Matadepera. Durant aquestes setmanes, ha anat acumulant els residus que els incívics han anat abandonant el seu pas camí de La Mola -des de Can Robert fins al monestir-. En total, n’ha aplegat més d’una trentena. “Segur que en el camí del Coll d’Estenalles i d’altres que s’utilitzen per arribar a La Mola en podem trobar més”, lamenta el terrassenc, que no ha pogut evitar fer-ne fotos i aprofitar per sumar-se a la denúncia.

El peculiar arbre de Nadal al camí dels Monjos de Terrassa | Arnau Miró

L’autor d’aquest peculiar arbre ha deixat un escrit perquè els excursionistes tinguessin un xic d’informació sobre aquesta “obra d’art”. “Gràcies a la deixadesa d’algunes persones, aquest arbre escenifica l’estat del Parc“, ha volgut deixar clar. Tot fa pensar que no ha de patir perquè ningú li robi la “decoració”, però sí que pretén vol fer arribar el missatge que cal cuidar entre tots el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. L’impulsor d’aquesta iniciativa també vol fer un toc d’atenció a l’administració perquè “potenciï l’educació ambiental als més menuts i a la població en general”.

I és que els amants del Parc Natural no només han vist com amb la pandèmia s’incrementava notablement el nombre de visitants a la zona, sinó sobretot, pateixen per la quantitat, cada vegada més ingent, de deixalles i escombraries que s’hi troben. També de l’incivisme que fa que hi hagi parets plenes de pintades, que no es respectin els cartells i que es malmeti la vegetació.

El peculiar arbre de Nadal al camí dels Monjos de Terrassa | Arnau Miró

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pilar Ezequiel Sanmarti a desembre 22, 2021 | 19:30
    Pilar Ezequiel Sanmarti desembre 22, 2021 | 19:30
    Aixo es una mofa pero es lo que ens mereixem per el poc civisme que hi a per la montanyà, torno a ser la avia de 81 any que os va escriure fa pocs días Abans el meu pare jo i tots els que ens agradaba la montaña o respectabem estaba orgullosa de l'Avenc del Llest que forem els que els trobarem i ara de lo de abans no queda res .Qui no sapigue anar a la montanyà que es quedi a casa.
  2. Icona del comentari de: Joaquim a desembre 22, 2021 | 20:20
    Joaquim desembre 22, 2021 | 20:20
    Després quan vingui una ventada... Totes les mascaretes i escombreries repartides un altre cop pel parc... Bastant absurd tot plegat. Això no treu que la denúncia tingui tota la raó del món, però crec que no cal decorar cap arbre del parc.
    • Icona del comentari de: Antoni sala a desembre 24, 2021 | 10:41
      Antoni sala desembre 24, 2021 | 10:41
      Be tornará a quedar como els berros de allo que en diuen ciudadans Ho avían deixat ....tornar als orígens...no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa