MónTerrassa
APASOMI: 5 anys d’empoderar persones
  • CA
ss

!--akiadsense-->

APASOMI va néixer en un moment en què els indicadors macroeconòmics anunciaven que començàvem a sortir de la crisi del 2008, però que no quedava reflectit en la situació de les persones ateses per Càritas. En aquell moment el 71,40% de les persones ateses per Càritas es trobaven a l’atur buscant feina. Eren persones amb baix nivell de qualificació, sobretot degut a la manca o baixa formació, amb greus dificultats econòmiques. Amb la crisi, el treball va esdevenir un bé escàs, i els més vulnerables tenien més dificultats per trobar-ne. El 2015 el bisbe Josep Àngel Saiz Meneses presentava l’Empresa d’Inserció APASOMI, promoguda per Càritas Diocesana de Terrassa.

Des d’aleshores APASOMI treballa per promoure l’accés al treball fomentant l’autonomia personal, mitjançant processos de formació i d’acompanyament personal. Any rere any APASOMI ha pogut anar augmentant els llocs de treball d’inserció, arribant a donar la possibilitat a diversos treballadors d’integrar-se en el mercat de treball convencional, una vegada finalitzat el seu període de formació i procés personal.

Durant el 2019 l’empresa ha pogut donar feina a 23 persones d’inserció de les quals han trobat feina gairebé el 25%. Al principi l’activitat d’APASOMI se centrava en dues línies de producció dels sector industrial amb les quals treballaven els perfils professionals de logística, muntatge i manipulació en cadena. En els últims anys s’ha augmentat l’oferta i també es treballa en el sector serveis, amb els perfils de gestió del petit comerç, neteja i desinfecció d’espais, tractament d’olors, trasllats en furgoneta (inclou conductor) i manteniments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa