MónTerrassa
Apareixen més ossos a La Mola
  • CA
Apareixen més ossos a La Mola
Apareixen més ossos a La Mola | M.A.

!--akiadsense-->

Noves troballes al cim de La Mola i al voltant del monestir benedictí de Sant Llorenç de Munt. En una de les feixes amb aparegut petites restes d’ossos, i fa la impressió que són humans. Una de les excursionistes que se n’ha adonat diu que estan perfectament a la vista. Ja ha fet saber als Mossos l’existència d’aquestes noves restes. I es mostra preocupada per la possibilitat que la troballa es malmeti i no es pugui estudiar i fer una excavació.

Fa unes setmanes, el director del Parc Natural, Àngel Miño, explicava que no és gens estrany fer aquestes troballes: “Al cim, qualsevol moviment de terres descobreix ossos”, en un espai que ha estat ocupat centenars d’anys. En relació a uns cranis i altres restes que havien vist excursionistes, explicava que ja s’havia fet saber al Servei d’Arqueologia de Catalunya i a l’Ajuntament de Matadepera”.

Apareixen més ossos a La Mola

!--akiadsense-->

Miño recordava que “sempre que fem una obra al monestir o en un lloc proper és fa un estudi arqueològic de la zona d’intervenció. De les obres de restauració que es van fer als anys 90 hi ha fins a una vintena de caixes de mides 100x40x50 plenes d’ossos, i dipositades al Museu d’Arqueologia de Catalunya. Segons els estudis que es van fer a l’entorn de l’edifici hi ha diverses zones ocupades en diversos periodes per cementiris del monjos. No es cap novetat que apareguin restes d’aquest tipus i sempre que els tècnics del Servei d’Arqueologia de Catalunya en tenen noticia i, si ho consideren oportú, hi pugen.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa