MónTerrassa
Apareix un niu de vespa asiàtica, una espècie invasora
Niu de vespa invasora asiàtica
Niu de vespa invasora asiàtica | PIUC 243C

!--akiadsense-->

PIUC 243C avisa de la presència d’un gran niu secundari de vespa asiàtica (vespa velutina), una espècie invasora. Es troba a les branques d’un arbre situat al lateral de la carretera C243c, cap al quilòmetre 12,3, en sentit Terrassa. Ja s’ha avisat els agents rurals, l’Ajuntament i la Generalitat. La via presenta una alta sinistralitat i les vespes poden ser un element que encara compliqui més la situació.

aaa

!--akiadsense-->

La vespa asiàtica és una espècie invasora que va entrar a França provinent de la Xina. Des del sud del país veí, es creu que va saltar a l’Alt Empordà a finals del 2011. Des d’aleshores, s’ha escampat per la Garrotxa, el Ripollès, la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Vall d’Aran. També s’ha detectat algun exemplar en punts concrets del Vallès i Osona.

La vespa asiàtica troba un paradís per alimentar-se als boscos i camps catalans. Les velutines, com tots els tipus de vespes, són carnívores. Acostumen a fer un vol estàtic i continu davant dels abellars per capturar aquests insectes i alimentar, així, les cries de vespa asiàtica que romanen als nius. Per evitar ser caçades, les abelles deixen de sortir a recollir aigua o nèctar, i això produeix una caiguda en la producció de mel. D’aquí la preocupació del sector apícola per la proliferació d’aquesta espècie invasora.

Nou comentari

Comparteix