MónTerrassa
La Rambla vol ser la via d’accés principal al pàrquing del Mercat
  • CA

Des d’aquest dimecres, 15 de desembre, s’ha habilitat un nou recorregut per accedir a l’aparcament del Mercat de la Independència-Ajuntament de Terrassa. Es tracta d’un itinerari des del nord de la Rambla d’Ègara, i amb el qual es vol reduir el trànsit i pacificar els carrers d’Arquimedes i Galileu. És doncs, una mesura dins del Pla d’Actuació marcat per aquests dos vials, i que també pretén ajudar a la ciutadania a arribar a l’aparcament de manera més fàcil i còmode. Ja s’ha col·locat la nova senyalització i per informar a la ciutadania d’aquesta opció, els treballadors del pàrquing lliuraran fulletons informatius a les persones usuàries. A més, s’aprofitarà per recordar, també, que es pot accedir al mateix aparcament des de l’entrada de la ciutat, per la plaça del Doré, a través de la Rambla d’Ègara.

Segons explica la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, “volem informar del nou accés a l’aparcament, però també recordar a la ciutadania el recorregut que està permès des del 2019, però que no es coneixia prou i registra poc ús”. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde reconeix que “cal reforçar la comunicació perquè els vehicles que hagin d’accedir a l’aparcament ho facin utilitzant la Rambla, i així aconseguim descongestionar, en la mesura del possible, els carrers del voltant”.

Plaça del progrés i bonificacions

Però la campanya de reforç per accedir al pàrquing del Mercat no serà l’única acció informativa que es dugui a terme. També s’ha previst facilitar informació als usuaris de l’aparcament públic de la plaça del Progrés. D’aquesta manera, el mateix informador que se situï a la plaça del Doré, recordarà les dues opcions possibles si es passa per la Rambla. Per a Melgares, “aquests dos aparcaments donen cobertura a una zona amb una alta activitat comercial i creiem que és necessari facilitar els accessos per a aquelles persones s’hagin de desplaçar en vehicle privat”. A més, des dels canals corporatius de l’Ajuntament a les xarxes socials, també s’informarà d’aquests recorreguts per al conjunt de tota la ciutadania.

Des de l’Ajuntament també recorden que hi ha a disposició les targetes de bonificació d’una hora d’aparcament gratuït que Egarvia posa a disposició del Gremi d’Hostaleria, les associacions de comerciants i a tots els establiments que ho sol·licitin. Es tracta d’una mesura disponible per als pàrquings de l’avinguda de Barcelona, avinguda de Lluís Companys, plaça del Progrés, carrer de Sant Leopold i plaça del Primer de Maig. I és efectiva els divendres, dissabte i diumenge (entre les 20 i les 23.30 h), per dinamitzar el sector d’hostaleria i la restauració de la ciutat.

Des de la regidoria de Territori també tenen previst iniciar una altra campanya per informar als conductors sobre l’ús recomanat de les vies principals, com l’avinguda Àngel Sallent, la ronda de Ponent o l’autovia Orbital B-40, per aquells que arriben a la ciutat des de les autopistes i tenen la zona nord de la ciutat com a destí, per evitar així congestionar els vials urbans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa