MónTerrassa
Antoni Sazatornil i Jordà Vitó rebran la medalla d’honor de Terrassa
  • CA

Antoni Sazatornil i Jordà Vitó rebran la medalla d’honor de Terrassa. Aquest dijous 30 de juny de 2002 es fa un pas més per reconèixer els mèrits d’aquests dos grans personatges egarencs. Alcaldia-Presidència proposa al ple la concessió de la Medalla d’Honor de la ciutat de Terrassa Teresa Jordà Vitó i Antoni Sazatornil i Ribas «Saza». Amb el suport de la totalitat dels Grups Polítics Municipals. En aquesta ocasió no hi ha hagut dubtes.

La pintora terrassenca Teresa Jordà Vitó | Rafel Casanova BCF

Aprovació de l’expedient i l’acord

“Aprovar l’expedient tramitat en compliment del que disposa el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Terrassa, en concordança amb els articles 189 i 190 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals de 28 de
novembre de 1986, relatiu a la concessió de la Medalla de la Ciutat de Terrassa al mèrit artístic, al senyor Antoni Sazatornil i Ribas «Saza» i, en conseqüència, concedir aquesta distinció com a prova de reconeixement per la seva trajectòria artística dedicada al món
pessebrista, en benefici i projecció de la ciutat de Terrassa, mèrits que queden acreditats en la documentació que integra l’expedient”.

En el cas de Teresa Jordà hi ha un petit matís en el text: … “concedir aquesta distinció com a prova de reconeixement per la seva trajectòria artística dedicada al foment de la cultura, beneficiant i projectant la ciutat de Terrassa…”

Saza | Cristóbal Castro
Saza | Cristóbal Castro

Medalla de la Ciutat

El Ple de l’Ajuntament del 23 de gener de 1942 va aprovar la creació de la Medalla de la Ciutat en tres categories – or, plata i bronze – per tal de guardonar el reconeixement, els mèrits, les qualitats i les circumstàncies singulars que ajuden a enriquir el municipi.

Aquestes són les categories que al llarg dels anys han existit:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa