Aquest dimecres dia 23 de novembre a 2/4 de set de la tarda i a la casa Alegre de Sagrera, s’ha presentat el llibre “Anna Murià , viure, escriure” del filòleg i professor universitari Quirze Grifell, estudiós de l’obra d’Anna Murià.
L’acte ha comptat amb la presència de l’autor i de Sam Abrams, poeta, assagista, traductor i crític literari estatunidenc, expert en l’obra d’Anna Murià i Agustí Bartra, que ha fet una molt bona critica del llibre i del treball fet per l’autor en les entrevistes a Anna Murià fa trenta anys. Ha acabat l’acte amb la terrassenca Àngels Closa, que n’ha llegit uns fragments.
L’acte que ha omplert la Sala de la Casa Alegre de Sagrera just l’any en què es compleixen 20 anys de la mort d’Anna Murià ha servit de presentació d’aquest llibre reeditat i revisat , llibre que posa encara en més vàlua la figura d’aquesta terrassenca d’adopció.

Una clàssica moderna indiscutible
Anna Murià, una clàssica moderna indiscutible, va recórrer gairebé sencer el tumultuós segle xx, i en va ser testimoni i protagonista privilegiada amb la seva fabulosa capacitat d’observació i anàlisi. Va fer contribucions eminents a tots els gèneres que va conrear, des del relat i la novel·la fins a les memòries, la crítica o la traducció literària.
En els últims temps estem assistint a un autèntic «revival» d’interès per l’obra de Murià, gràcies a les noves lleves lectores desacomplexades i encuriosides, reforçades pels efectes positius del feminisme literari.
A Anna Murià, viure, escriure, Quirze Grifell recupera unes llargues converses amb l’escriptora i dona forma a un document amb un elevat valor testimonial. Amb les seves paraules, construeix un matisat retrat biogràfic que va més enllà de la crònica personal i que permet conèixer «les tres vides d’Anna Murià»: a Barcelona abans i durant la guerra; amb Agustí Bartra a l’exili i de nou a Catalunya, i finalment la que va viure en absència de la seva parella.