MónTerrassa
ANC Terrassa produirà 10.000 mascaretes i les donarà a l’Ajuntament
  • CA

L’ANC ha engegat la campanya #1MiliódeMascaretes amb el doble objectiu de recaptar diners per a la recerca i el tractament de la covid-19 i, d’altra banda, per abastir la ciutadania de mascaretes no sanitàries. La territorial de Terrassa en produirà inicialment 10.000 que entregarà a l’Ajuntament perque les reparteixi a qui cregui convenient, hi ha un acord per fer-ho.

Poden participar a la campanya tant persones particulars com empreses, organitzacions i ajuntaments. Segons explica l’entitat a través d’un comunicat, els particulars poden fer donatius a través de la web 1miliodemascaretes.cat i oferir-se a formar part dels equips que confeccionen mascaretes. D’altra banda, l’ANC fa una crida a empreses, organitzacions i ajuntaments per fer una “distribució segura” de les mascaretes i seguint sempre les recomanacions sanitàries.

L’ANC remarca que “milions de persones han sortit als carrers en els moments més difícils” i que ara, davant la crisi pel coronavirus, “cal ser solidaris i lluitar des de casa”. Tot i que el repte és “ambiciós”, l’entitat afegeix que la societat ja ha mostrat sobradament del que és capaç i està convençuda que aquesta vegada també respondrà. Per aquest motiu, davant la “manca de recursos per a recerca” i pel tal d’abastir la ciutadania de mascaretes, l’ANC ha posat en marxa una nova campanya.

La setmana passada l’Assemblea anunciava que faria arribar 105 mil mascaretes d’ús no sanitari a la ciutadania. Les primeres unitats que es podien aconseguir a partir d’aquest dimarts als supermercats Bonpreu i Esclat s’han esgotat ràpidament i ja s’està treballant per fer arribar més lots.

Segons l’ANC, hi ha molts municipis la ciutadania ja s’ha organitzat per confeccionar i repartir mascaretes. En les poblacions que ja existeixin grups de solidaritat, l’entitat els convida a sumar-se a aquesta iniciativa ja sigui facilitant material o ajudant a confeccionar-ne.

Per altra banda, fa una crida a empreses, organitzacions i ajuntaments a fer una “distribució segura i seguint sempre les recomanacions sanitàries”, així com anima les empreses que tinguin goma o tela (100% cotó, amb tractament hidròfug i de com a mínim 220 grams) que donin el material.

Finalment, l’entitat recorda que les mascaretes són un material de protecció complementari i d’ús personal, sobretot necessàries en espais tancats, i que cal mantenir totes les altres mesures de protecció contra el virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa