MónTerrassa
ANC: “Ni banderes nacionals ni LGTBI: cada dia més drets menystinguts”

Ran de la sentència del Tribunal Suprem español -que prohibeix l’exhibició de símbols no oficials a l’exterior dels edificis públics i que banderes no oficials concorrin amb la bandera d’España i altres legals o estatutàriament instituïdes- des d’Assemblea – Terrassa per la Independència manifestem que:

• Creiem que és una decisió que atempta contra les majories locals i, per tant, contra els vots emesos pels ciutadans en considerar que aquesta prohibició afecta a tots els edificis públics «encara que ho votin la majoria de grups polítics, no es pot incorporar en el marc competencial fixat per l’article 25 de la llei 7/1985, del 2 d’abril, que regula les Bases del Règim Local».

• Aquesta sentència és el resultat d’haver utilitzat tant la policia com el sistema judicial, la funció dels quals és garantir l’exercici dels nostres drets, per reprimir l’anhel d’una majoria del poble de Catalunya de constituir un nou estat. S’ha donat carta blanca tant a la policia com al sistema judicial sense assegurar el capteniment democràtic d’aquestes institucions. Quan, en lloc de fer política s’utilitza la força, es trepitgen els drets més fonamentals.

• No creiem en la neutralitat dels edificis públics. Opinem que han de ser un reflex d’allò que la població ha votat. Pensem que és un atemptat contra la llibertat d’expressió. Sota l’aparença de neutralitat, el que hi veiem és la imposició dels símbols de l’estat, que no tenen res de neutres.

• Tampoc se’ns amaga que aquesta decisió és una porta oberta a la inhabilitació del President Torra. Una sentència que prohibeix l’exhibició de símbols no oficials és una porta oberta de bat a bat a aquesta inhabilitació que des de l’estat es persegueix des del dia que va estar proclamat President.

Davant d’aquesta situació ens preguntem: què farà l’ajuntament de la nostra ciutat? Es resignarà a no posar un crespó violeta el pròxim 8 de març ni la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí el pròxim 28 de juny? Ni mostrarà el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic?

A Terrassa mai hem tingut un ajuntament independentista i ens fa l’efecte que la falta de respecte als drets de qui en som no els ha fet gaire nosa. Però sempre ha donat suport a la lluita feminista o pel reconeixement dels drets de la comunitat LGTBI o lcontra el canvi climàtic. Nosaltres continuarem lluitant pel respecte de tots els drets, també del que no pensen com nosaltres i convidem a l’ajuntament de la nostra ciutat a sumar-s’hi i a plantar cara a aquesta sentència que, n’estem segur, no és compartida.

Desitgem que, com passa a tantes altres ciutats, la façana del nostre ajuntament mostri el seu compromís amb una societat més justa, sense presos polítics ni exiliats i en la que els drets de tothom són respectats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa