MónTerrassa
Alumnes de sis centres educatius de Terrassa fan neteja de residus a l’Anella Verda
  • CA

La campanya ‘Let’s Clean Up Europe!’ és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea per retirar residus dels espais naturals (boscos, platges, lleres dels rius…), amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre la quantitat de deixalles que es llencen de manera incontrolada a la natura. Terrassa s’adhereix a aquesta iniciativa, en la seva edició més participativa, ja que s’han sumat sis centres educatius (col·legi Martí, Creixen, El Cingle i els Instituts Ègara, Jaume Cabré i Can Roca), amb un total de 386 alumnes, que faran set neteges a diferents punts del nostre entorn natural.

Aquest dijous, un total de 25 alumnes de 4rt d’ESO del col·legi Martí netegen durant tot el dia una zona de Mossèn Homs, mentre que un grup de 80 joves de 3er d’ESO de l’Institut Ègara ho han fet aquest matí en un tram de la riera de les Arenes, al barri de Can Parellada. Demà divendres, 7 de maig, serà el torn de 60 alumnes de 3er d’ESO de l’Institut Jaume Cabré, a la font de la Grípia. Diumenge, dia 9, ho faran alumnes de secundària de l’Institut de Can Roca en una convocatòria oberta en què, acompanyats de les seves famílies, netejaran de residus la zona sud de la B-40.

Finalment, dilluns, dia 17, ho faran els 51 estudiants de 6è de primària del centre educatiu Creixen, pels entorns del Centre d’Informació Ambiental Bonvilar (CIAB); i també 110 estudiants de 1r i 2n d’ESO d’aquest mateix centre educatiu, que netejaran una zona propera al carrer del País Basc. D’altra banda, alumnes de l’escola El Cingle participaran en aquesta activitat durant la segona setmana del mes de juny, en un espai de Torrebonica que tenen apadrinat.

Les jornades es plantegen com una acció directa de retirada de residus, segueixen el recorregut prèviament marcat i recullen les deixalles que troben al seu pas, separant-les per tipologies per facilitar el seu reciclatge. Al final de la jornada, les persones voluntàries calculen el volum de residus retirats i els pesen. Per tal de conèixer els resultats de les diferents accions, l’Agència de Residus de Catalunya habilita uns qüestionaris de valoració adreçats als organitzadors de cada acció. En ells se sol·liciten dades relatives a la quantitat, separació i tipologia de les deixalles retirades, dades sobre la participació i balanç general de l’activitat.

L’any passat, i per les característiques de la situació derivada de la pandèmia, la campanya va tenir lloc a Catalunya el mes de setembre, amb 167 accions que van comptar amb la participació de 3.264 persones voluntàries. Les actuacions de recollida de residus es van concentrar, principalment, en rius i rieres (39%) i boscos i parcs naturals (27%). Es van recollir un total de 32.560 quilos, el 83% dels quals van ser runes, ferralla, pneumàtics i altres residus; un 12% d’envasos lleugers (plàstics, llaunes i rics) i el 4% d’envasos de paper i cartó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa