MónTerrassa
Almirante demana revisar ja el pla de Nadal i limitar les activitats econòmiques i personals

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha demanat aquest dimarts al Govern i també a l’executiu espanyol revisar ja els plans de Nadal i limitar les activitats econòmiques i també de tipus personal durant les festes. En declaracions a TV3, Almirante ha subratllat que “no es pot esperar a dilluns de la setmana vinent”, perquè això és “inassumible” per a tots els àmbits, i ha recordat que a partir de la propera setmana es preveu mobilitat per tot l’Estat. “La gent ha de saber què pot fer, si no és impossible que la gent entengui les mesures que es prenen”, ha argumentat Almirante, que ha demanat que les decisions que es prenguin tinguin un horitzó superior a una setmana i durin almenys tres o quatre.

Almirante s’ha mostrat “molt preocupat” per l’Rt comunicada aquest dimarts, situada en l’1,11. En aquest sentit, ha indicat que si en tres o quatre dies no es redreça la situació per sota de l’1, caldrà posar sobre la taula “tornar enrere en mesures d’interacció social molt importants”. No ha descartat decisions com les que ha pres Alemanya, de tancament total de l’activitat.

En tot cas, ha demanat als governs que tinguin una actitud “molt ben organitzada” i que prenguin decisions que durin més d’una setmana. Ha posat l’exemple dels centres comercials, que van reobrir dilluns. “Sembla difícil d’entendre que es tanquin dijous”, ha constatat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa