MónTerrassa
Alerta per pluges intenses i temps violent a Terrassa
  • CA

Protecció Civil activa el Pla INUNCAT per pluges intenses a Terrassa, comarca, i a gran part del territori a partir d’aquesta tarda i fins la nit. Informen que les tempestes seran generalitzades i podrien anar acompanyades de fenòmens de temps violent.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu xàfecs intensos, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya i “especialment a les comarques centrals, vallesos i comarques gironines a la tarda”. Ja de cara al vespre es concentraran sobretot a la meitat sud del territori. Les pluges podran anar acompanyades de tempesta i fenòmens de temps violent com “fort vent, calamarsa, esclafits o tornados”.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Recorden que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Temporal violent arreu de Catalunya

De fet, durant la nit passada – entre les 10 del vespre i les 5 de la matinada – els Bombers han atès més d’una vintena d’avisos a la comarca del Segrià relacionats amb el temporal. Cap persona ha resultat ferida i s’ha intervingut en caigudes d’arbres i elements no estructurals a la via pública.

Terrassa va viure un episodi de fortes pluges la setmana passada, sobretot el dimecres 17 d’agost a la tarda. El temporal va deixar imatges de corredisses per aixoplugar-se de la pluja o imatges de la riera de les Arenes desbordada, on l’aigua sobreeixia de la calçada. La pluja també va provocar algunes inundacions en diferents parts d’alguns habitatges de Terrassa. La Policia Municipal de Terrassa va realitzar gairebé una vintena de serveis derivats del fort temporal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa