MónTerrassa
Alerta màxima a tots els municipis de la demarcació de Terrassa per greu risc d’incendi

Davant l’onada de calor i el greu risc d’incendi per la situació meteorològica existent que afecta al conjunt de Catalunya, el Departament d’Interior de la Generalitat ha activat la fase d’emergència del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) i ha ampliat el nivell 3 del Pla Alfa a 184 municipis de les comarques de Barcelona. A la comarca del Vallès Occidental hi ha fins a 17 municipis afectats per aquesta situació: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

D’acord amb aquesta disposició, es limita la circulació motoritzada en el medi natural d’aquests municipis, tret dels residents i ni les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables. Aquestes restriccions, que seran vigents fins dilluns 17 d’agost, afecten d’una manera especial al conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona: Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc Natural del Montseny, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix i l’Espai Natural de les Guileries-Savassona.

Així mateix, en el conjunt de parcs estan tancades totes les zones d’aparcament i de lleure així com de camins que transcorren pel seu interior. La norma dictada pel Departament d’Interior restringeix la mobilitat general en els municipis inclosos en aquests espais naturals. El mateix decret de la Generalitat també afecta a la suspensió, amb retorn a punt d’origen, de totes les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. També es restringeixen les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

D’acord amb el decret, també se suspenen les activitats agrícoles que comportin ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita, així com les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, i es limita la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 10 hores i 20 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa