MónTerrassa
Cadells abandonats en caixes a Terrassa
  • CA

Els voluntaris del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa han fet un crit d’alerta per l’increment en els darrers mesos de cadells abandonats en caixes. La darrera “troballa” va tenir lloc a mitjans del mes de juliol, quan van ser reclamats per endur-se una capsa de cartró amb diversos gossets a dins.

“Hem recollit aquests bebès. Així els van deixar, a la seva sort, i segurament a sobre pensaven que els estaven fent un favor posant-los en una capsa enlloc de deixar-los solts”, lamentaven en un post, on afegien que “de la mare, no en sabem res, però ens imaginem que segurament no haurà estat ni la primera ni l’última vegada que li facin això”. Els voluntaris però es mostraven especialment preocupats per “no és un cas aïllat, és la segona cadellada que ens entra a la protectora en tan sols 2 setmanes”.

“Estem desbordats”, diuen des del CAAD

La primera també va ser trobada en una capsa, però tancada i dins d’un contenidor. Va ser una sort que una persona els veiés abans que el camió d’escombraries se’ls engolís. El problema és que no només arriben cadells, “des de fa un parell de mesos ens estan arribant molts adults”, apunten.

Fins al punt que el CAAD està fregant el col·lapse. “Estem desbordats. Cada dia més gossos innocents han de marxar a una residència, lluny de nosaltres, per poder cedir espais a les desenes de recent arribats. I no només ens passa aquí, a Terrassa, son tots els refugis d’aquest egoista i poc conscienciat país”, subratllen.

La sensibilització i prevenció de l’abandonament d’animals quan arriba l’època de les vacances continua essent molt i molt necessari, si veiem el nombre de gossos i gats que apareixen a la protectora. Per això cal recordar coses tant bàsiques i de sentit comú com que “estem parlant de vides, d’éssers vius. Un animal és per estirar-lo i cuidar-lo tota la seva vida, independentment de l’època de l’any, de la seva edat, de si està malalt o del que sigui. I si no estàs disposat a això, per favor, millor compra’t un peluix”.

La darrera capsa recollida abandonada plena de cadells | @protectoraterrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fermín a agost 18, 2022 | 10:31
    Fermín agost 18, 2022 | 10:31
    A medida que las personas y familias empobrecen, dejan de poder hacerse cargo de gastos no supervivenciales. Irá a más.
    • Icona del comentari de: Maria a agost 18, 2022 | 12:18
      Maria agost 18, 2022 | 12:18
      Me parece fatal ese comentario, a un hijo no lo dejarías en la calle por falta de pobreza. Si hace falta al animal le das de tu comida, como harías con tus hijos. Lo que pase que la gente tiene mucha maldad.
      • Icona del comentari de: Giva a agost 18, 2022 | 22:50
        Giva agost 18, 2022 | 22:50
        Esto no es un caso de escoger si es supervivencial o no. Si tienes un animal tienes que responsabilizarte y si no, no lo tengas. Lo que no puede ser es darte el caprichito de tenerlo y encima no castrarlo. Un animal no es una colilla. Al igual que mucha gente que piensa me he dado el caprichito pero han llegado las vacaciones y no me lo quiero llevar de viaje. Yo tengo perro y si no puedo ir de viaje a un hotel me voy a otro y me llevo a mi perro. Estas pequeñeces hay que pensarlas antes de coger un animal. Si no quieres cachorritos lo castras o vigilas o no lo tengas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa