MónTerrassa
Alcalde del Bages reclamen la gratuïtat de la C-16 fins a Rubí el cap de setmana
  • CA

Territori ampliarà la gratuïtat de la C-16 com a ronda de Manresa de dilluns a divendres durant tot el dia. Així ho ha confirmat el Departament que dirigeix Damià Calvet als representants de la zona. El president del Consell d’Alcaldes del Bages, Eloi Hernàndez, ha assenyalat que “és un primer pas que valorem”, però ha afegit que “cal continuar avançant per trobar solucions al dèficit d’infraestructures del territori”. Hernàndez ha emplaçat el Departament a convocar “amb urgència” la taula de mobilitat amb els agents polítics i socioeconòmics per “posar al dia” l’estat de totes les demandes que tenen. El Consell insistirà perquè la gratuïtat de la C-16 també s’estengui als caps de setmana i al tram entre Castellbell i el Vilar i Rubí.

En un comunicat, els alcaldes també reclamen que les inversions proposades en el marc de les reivindicacions que ja van presentar a Territori a finals d’any -entre les que destaca els nous accessos a l’autopista, el projecte de ronda de Castellgalí a la C-55 i el foment del transport públic- s’estudiïn “amb deteniment” i es puguin incloure als pressupostos de la Generalitat del 2021.

La comarca també vol que la gestió i anàlisi de les dades dels fluxos de trànsit sigui clara. En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, ha expressat la importància que el Departament concreti les dades actuals dels fluxos de trànsit de la C-55 i la C-16 “per avaluar amb major exactitud” si les mesures preses fins ara aconsegueixen traspassar part del trànsit de la carretera a l’autopista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa