MónTerrassa
Albert afirma que la Fira Modernista de Terrassa s’ha de repensar
  • CA

Isaac Albert (ERC), tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i projecció de ciutat i portaveu del govern municipal és un ferm defensor de les fires al carrer. “S’han d’estructurar, treballar bé i posar-les en un calendari. Com a responsable de comerç de la Diputació de Barcelona n’he vist moltes. N’hi ha que no tenen cap sentit. Han de servir per dinamitzar el comerç i l’activitat econòmica, i oferir iniciatives socials i culturals. La Fira del Bolet, la de l’Oliva, el Tombacastanya, són exemples reeixits i el que jo defenso. Fan, també que la gent surti al carrer. Aporten valor i les hem de potenciar totes”.

La Fira Modernista pensa que és una altra cosa diferent, la veritable Festa Major de Terrassa de la primavera. “Va més enllà. Neix per dinamitzar el comerç però és una fira de ciutat que fa valdre el seu patrimoni. Terrassa és coneguda per la seva extensa oferta modernista industrial -també l’hoquei, els castells-. Ara bé, l’hem d’evolucionar i repensar. Sense posar res en crisi. El comerç ja no hi té el paper inicial. És un bé a conservar i fer créixer”.

Liderada des de l’àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Terrassa, el republicà remarca que “s’ha convertit en una bandera. I va més enllà de la Festa Major del juliol”, i subratlla que l’objectiu ja no és tant explicar-la a Terrassa sinó sortir a fora: “La Modernista és de país. En aquest moment els egarencs la tenen en el seu calendari. És protagonista. Ja no hem d’explicar-la i vendre-la a la ciutadania. L’hem de vendre i explicar al país. Aquest és el salt qualitatiu. I ha de mirar de no morir d’èxit”.

Des del govern es considera que a la Fira Modernista li cal girar encara més entorn dels monuments que tenim. “El Museu de la Ciència, la Masia Freixa ha der ser més protagonistes encara. S’ha d’exportar, la cultura ha de tenir més pes… hi ha d’haver música, teatre, més arts. S’ha de fer un esdeveniment nacional, i que vingui tingui molt més un recorregut pels carrers entre la Masia Freixa i la resta de patrimoni. La gent de fora ha de sentir que aterra a un lloc on el modernisme té un protagonisme absolut“.

Per Isaac Albert, no passaria res si la Fira ampliés el seu marge temporal, sense deixar el moment modernista, que abarqués tot el període on neixen la majoria d’institucions que ha contribuït a fer gran a ciutat. Pel regidor, es tractaria de posar en valor el període que és la gènesi de la Terrassa del segle XIX, tot i allargar per dalt i i per baix el modernisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa