MónTerrassa
L’Ajuntament vol que la gestió del CAP Can Roca sigui exclusivament del CST
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha agafat el compromís per fer tot el que estigui el seu abast per tal que el CAP Can Roca sigui gestionat, de manera exclusiva, pel Consorci Sanitari de Terrassa. Així ho ha manifestat aquest dijous, dia 2 de juny, en la reunió que l’alcalde Jordi Ballart ha mantingut amb una representació del Comitè d’Empresa del CST.

En aquest sentit, des del govern s’ha informat que es posaran en contacte amb la Generalitat i amb el CatSalut per aconseguir “que es mantingui la voluntat inicial respecte de la gestió” d’aquest equipament sanitari de la ciutat. D’aquesta manera es dona resposta a la demanda dels treballadors i treballadors del Consorci que aquesta mateixa setmana han emès un comunicat en què denunciaven l’endarreriment de la data d’obertura del CAP, que havia de ser el passat 31 de març, segons ells.

Derivació hospitalària a MútuaTerrassa

Metges per Catalunya lamentava que l’equipament es veu immers en un seguit d’incerteses sobre la seva gestió que està ocasionant la seva posada en funcionament. Segons el comitè, el CAP Can Roca de Terrassa, gestionat pel CST, es manté a l’espera d’iniciar la seva activitat perquè “el CatSalut està valorant la possibilitat que els pacients que requereixin derivació hospitalària siguin assumits per la Mútua de Terrassa, entitat privada concertada que es reparteix amb el CST la prestació de l’assistència sanitària a la ciutat vallesana”.

Els representants de la plantilla del consorci públic consideren que “no hi ha cap motiu assistencial” que justifiqui que les derivacions del CAP Can Roca s’enviïn a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i no a l’Hospital de Terrassa, centre públic de referència del CST. En aquest sentit, avisen que, “en cas de concedir-se les derivacions a l’entitat privada, el CatSalut podria incórrer en un adjudicació irregular, ja que s’hauria fet per la via directa i no per mitjà d’un concurs públic”.

Recursos econòmics

El president del comitè d’empresa del CST i secretari general de MC, Xavier Lleonart, també assegura que els problemes per determinar la gestió de l’equipament es traslladen també a la conformació de la plantilla de professionals que anirà al CAP Can Roca. En la visita de la consellera a les instal·lacions, a punt per obrir, Salut va al·legar que la contractació del personal havia estat una de les causes de la demora, i que encara s’estava confeccionant la plantilla i decidint si seria mixta (meitat de Mútua i meitat de CST o no)

Lleonart afirma que la decisió final condiciona qui acabarà rebent majors o menors recursos econòmics, ja que MútuaTerrassa podria percebre de manera parcial una quantitat si es deriven pacients als seus centres per fer visites o proves. En aquest sentit, el comitè d’empresa del CST defensa que la injecció econòmica ha de servir per “reforçar el principal proveïdor de salut de titularitat pública de la ciutat”.

El malestar és tal que des del Comitè s’ha fet arribar una bateria de preguntes a Salut per saber de primera mà quina és la seva intenció.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa