MónTerrassa
L’Ajuntament posa el Pla d’emergències municipal en prealerta per vent
  • CA

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya avisa de possibles ratxes de vent que podrien superar els 72km/h tot el cap de setmana. A Terrassa el risc es considera moderat des de les 7h fins les 13h de dissabte. L’Ajuntament ha posat el Pla d’emergències municipal en prealerta.

Predicció general

Bufarà vent de component nord i oest entre fluix i moderat, amb ratxes fortes o molt fortes a la meitat sud del país, a la Costa Brava i a cotes del Pirineu. Tot i això, el vent serà fluix i variable a punts del quadrant nord-est.

El cel estarà serè o poc ennuvolat en general, si bé estarà puntualment mig o molt ennuvolat per la formació de núvols mitjans. A banda, a partir de migdia hi haurà intervals de núvols baixos a punts del sud de la Costa Brava i nord del litoral i prelitoral central. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert tota la jornada.

S’esperen nevades febles al vessant nord del Pirineu i de forma més aïllada a altres punts de l’extrem nord de la serralada. Al llarg del dia, acumularan gruixos de neu abundants (entre 5 i 10 cm). En tot l’episodi, per damunt dels 2000 metres es podran acumular més de 20 cm de neu. A banda, és probable algun ruixat feble, aïllat i minso al matí a punts de la meitat oest i a la tarda del quadrant nord-est a la tarda, amb una cota de neu de al voltant dels 800 metres.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa. Es mourà entre els -4 i 1 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els -1 i 4 ºC a la depressió Central i prelitoral nord, entre els 1 i 6 ºC a la resta del prelitoral i entre els 3 i 9 ºC al litoral. La temperatura màxima quedarà similar o pujarà lleugerament. Oscil·larà entre els 4 i 9 ºC al Pirineu, o localment més baixa al vessant nord, entre els 5 i 10 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre les 9 i 14 ºC al prelitoral i entre els 12 i 17 ºC al litoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa