MónTerrassa
L’Ajuntament engega una campanya per reduir el consum d’alcohol

L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa la campanya “Amb l’alcohol, tingues vista”, amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre els riscos associats al consum d’alcohol i reduir-ne el consum. La iniciativa està impulsada conjuntament amb les entitats que formen part de la Taula Local de Drogues (Alba, AIDE, CAS i Alcohòlics Anònims i altres serveis municipals) i s’emmarca en la commemoració del Dia Mundial sense alcohol, aquest dilluns dia 15, i de la Setmana sense Alcohol.

Ateses les importants conseqüències que comporta a nivell sanitari i social, el consum d’alcohol és un dels àmbits de treball prioritzats en l’actual Pla Local de Drogues, segons informa l’Ajuntament de Terrassa. La campanya posa l’èmfasi en els espais de festa com l’oci nocturn o les festes populars, així com en el consum en l’àmbit familiar.

En una primera fase, la campanya es dirigeix tant a la població jove com a pares i mares, pel seu rol educatiu i pel model que suposa entre els infants el consum dels adults. Durant el segon semestre del 2021 i al 2022 s’aniran dissenyant altres accions dirigides a altres segments de població. Els elements de la campanya consisteixen en diversos elements comunicatius, com ara vídeos o cartells, que amb el lema “Amb l’alcohol, tingues vista” pretenen posar de relleu la necessitat que tots i totes plegades, com a societat, hem de parar atenció als riscos associats al consum d’alcohol. Es difondran a través de diverses plataformes arreu de la ciutat, en diversos espais esportius i a través de les xarxes socials.

Les primeres accions de sensibilització van començar dissabte amb l’exposició de cartells de la campanya al Cros esportiu adreçat a l’alumnat de les escoles de primària a la zona esportiva de Can Jofresa i als centres esportius de UD Sant Llorenç, CP San Cristóbal, Club escola de futbol Bonaire. Les pancartes seran itinerants per diferents centres esportius. El pròxim dissabte, es farà el desplegament d’una pancarta abans de començar els partits a la zona esportiva de Can Jofresa. A la pista central, els jugadors i jugadores dels tres partits que es disputaran simultàniament faran el desplegament davant de representants institucionals i tot el públic assistent. Avui 15 de novembre, Dia Mundial sense alcohol, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de Terrassa i el Monument a la Dona Treballadora en color taronja.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a novembre 15, 2021 | 15:46
    Pere novembre 15, 2021 | 15:46
    Brindo per la campanya! Amb aigua carbònica, eh?!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa