MónTerrassa
Ajuntament i Generalitat faran més pisos de protecció oficial a Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat han anunciat aquesta mateiza setmana qie signaran un conveni per a la promoció d’habitatges de protecció oficial a la capita egarenca.

L’acord no té encara uan data de rúbrica, però les dues parts diuen que serà properament. Pel que fa al document, estableix que s’han de construir un màxim de 206 habitatges qualificats d’HPO al municipi, en un període de 5 anys. El Consistori que lidera Jordi Balart cedirà gratuïtament dos solars, d’una superfície de 1.765 metres quasrats, al barri de Torre-sana, per a construir-hi un màxim de 206 pisos de protecció oficial

Elevar al Ple Municipal del mes de juny el conveni a signar

La Comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, celebrada aquest dilluns a la tarda, ha acordat elevar al Ple Municipal del mes de juny el conveni a signar entre l’Ajuntament, la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (INCASOL) per a la futura construcció de nous habitatges de lloguer assequible a la ciutat. Aquest tipus d’oferta és una mancança històrica. I l’objectiu és posar fil a l’agulla per minimitzarla a curt termini.

Segons s’estableix en l’acord,¡ l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’INCASOL hauran de construir nous habitatges qualificats d’HPO a la ciutat en un màxim de 5 anys des de la signatura del conveni.

22,76 milions d’euros

L’estimació econòmica de la inversió a realitzar en aquest sector delbarri del Districte 2, recollida també al conveni, és de 22,76 milions d’euros.

Per a la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, i regidora d’Habitatge, Lluïsa Melgares, «aquest és un gran acord, ja que dona resposta a la nostra voluntat de treballar i oferir oportunitats a la població per accedir a un habitatge digne». Considera que aquesta proposta per ampliar el parc públic destinat a polítiques socials d’habitatge «és positiva, a més, perquè es preveu reservar en primera adjudicació habitatges per a joves de menys de 35 anys, una clàusula molt important ja que pot suposar un impuls per a aquells i aquelles joves amb voluntat d’independitzar-se, de la nostra ciutat».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa