MónTerrassa
Agents de la Policia de Terrassa s’uneixen per lluitar pels seus drets
Representants de l'Associació per a la defensa de la Policia de Terrassa
Representants de l’Associació per a la defensa de la Policia de Terrassa | ADEPOT

!--akiadsense-->

Aquest dimarts s’ha fundat ADEPOT, Associació per a la defensa de la Policia de Terrassa. Es tracta d’una entitat que agrupa antics dirigents de la “plataforma” que va lluitar per evitar que s’instauressin torns de 12 hores a la Policia Municipal de Terrassa. ADEPOT està presidida per Justi Villaran que ha explicat a Món Terrassa que el seu objectiu és “acabar d’una vegada amb les injustícies i amb la vulneració de drets laborals, l’última de les quals ha estat obligar una desena d’agents a fer el torn de nit de forma forçada”. Els seus membres asseguren que la unió oficialitzada és per “dona veu als nostres problemes, i que ja no n’hi ha prou amb bones paraules, volem fets que millorin i dignifiquin la nostra feina”.

ADEPOT exposa que les queixes venen de lluny, “quan Quesada era l’intendent en cap, una època en què el PSC va ser còmplice i encobridor dels seus mètodes, i no va mostrar cap empatia per a la plantilla”. Amb la marxa del màxim responsable, diuen, pensaven que “recuperaríem els nostres drets, però ens trobem amb els torns de 12 hores els quals els sindicats van ser incapaços de combatre”. En aquest sentit, critiquen els dos sindicats amb més afiliats a la plantilla, el SFP i UGT, perquè “estan de braços creuats”. Diuen que ara porten una època de tranquil·litat, tot i així lamenten que es continuen publicant els calendaris laborals amb retard, i amb agents que es veuen “obligats” a fer torns no desitjats.

Villaran retreu als governants que “totes les nostres reivindicacions han estat denegades, quan pleguem més tard perquè hem fet una actuació no ens paguen les hores, no tenim dies d’assumptes personals que puguem escollir, alguns plusos duen 15 anys congelats…” i carrega amb força contra l’equip de govern en comparar el complement que uns i altres reben, “ells cobren 1.533 euros per assistir un dijous a la tarda al ple, mentre que els agents cobraran 48 euros per treballar la nit del 31 de desembre”.

Nou comentari

Comparteix