Davant les imatges que mostren un tracte vexatori a una residència de gent gran de Terrassa, el Departament ha activat la inspecció de serveis socials.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, i al conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per demanar que s’esclareixi un possible cas de maltractament a una persona ingressada en la Residència Mossèn Homs per part de dues de les professionals del centre.

El cas ha transcendit a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials en què es pot veure i escoltar dues presumptes treballadores del centre que “van tenir un comportament presumptament ofensiu i no respectuós envers una de les persones ingressades en aquest centre, amb actituds, tractament i llenguatge absolutament intolerables. Les imatges i el so d’aquests vídeos són prou expressius de la situació que es va produir i de la seva incompatibilitat no només amb el servei públic, sinó també amb el respecte als drets humans més bàsics”, segons expressa Ballart en la missiva.

D’aquesta manera, l’alcalde demana al Departament de Salut, del qual depèn aquest equipament, que “intervingueu urgentment, per tal d’investigar els fets, plantejar una resposta adequada i informar com correspon a les famílies de les persones ingressades, així com en especial a l’entorn familiar de la persona que va rebre aquest tracte tan poc professional i ofensiu”. D’altra banda, Ballart sol·licita a la consellera que “es portin a terme les accions que corresponguin per tal d’evitar la repetició d’aquests comportaments, així com per determinar les responsabilitats que legalment siguin exigibles”.

Nou comentari