MónTerrassa
L’advocacia de Terrassa premia Prodis i Joan Carles Querol
  • CA

En el marc dels VIII Premis Drets Humans que seran atorgats enguany, Joan Carles Querol Allepuz ha merescut el Premi a l’Advocacia Compromesa. Lletrat de llarga trajectòria i especialitzat en el dret d’estrangeria, assessora a persones que es troben en situación administrativa irregular i amb unes condicions socials de vulnerabilitat.

Una entitat sense ànim de lucre

El Premi a la Solidaritat ha recaigut en la Fundació Prodis, entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre, amb seixanta-dos anys d’existència i dedicada a promoure els drets i els deures de persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral o malaltia mental.

En el decurs d’aquest acte d’entrega, organitzat per la Comissió de Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), es lliurarà com cada any el Diploma de Justícia Gratuïta, en aquesta ocasió a la lletrada Encarna Ortega Ros com a reconeixement a la seva dedicació al Torn d’Ofici.

També es parlarà de la riuada de 1962

També s’inclourà una xerrada a càrrec de la periodista Esther Lázaro, directora i guionista, entre d’altres, del documental “Els nens de la Riuada del 62”. I, per últim, hi haurà una intervenció musical a càrrec de Roc Alemany i Emma Serrasolses, al violí i al violoncel.

L’ICATER va crear els Premis Drets Humans amb l’objectiu de reconèixer a persones i institucions compromeses amb el foment i la divulgació dels drets continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1948.

L’any passat, els guardonats van ser la Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, i la Fundació Oncolliga de Terrassa.

Els Premis Drets Humans ICATER 2022 s’entregaran el divendres dia 16 de desembre, en una cerimònia oberta i gratuïta que tindrà lloc a partir de les 18.30 hores a la Masia Freixa de Terrassa, ubicada al Parc de Sant Jordi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa