MónTerrassa
Adéu als punts de vacunació massiva del Consorci Sanitari de Terrassa
  • CA

A principis d’aquest 2021, amb la validació dels vaccíns per combatre la Covid-19, el Consorci Sanitari de Terrassa va iniciar una campanya de vacunació massiva per arribar al màxim de població possible. Aquesta setmana, després de mesos de treball intens durant el qual s’han dispensat 262.660 dosis, el CST ha anunciat que donarà per tancada l’acció. En aquest temps, s’ha procedit a vacunar a tota la ciutadania major de 12 anys que ho desitjava, tant en els municpis de Terrassa com de Rubí.

Els tres punts de vacunació massiva que no han parat de funcionar, amb canvis d’horaris segons les necessitats, han estat el Centre Cívic Montserrat Roig -principal punt de referència de tota la ciutat-, l’Hospital de Terrassa -on en un primer moment es van arribar a instal·lar carpes a la zona d’estacionament per poder donar un servei més ràpid i segur-, el CAP Terrassa Est -un dels darrers a incorporar-se quan es va obrir la vacuna als centres d’atenció primària- i el CAP Sant Genís -que dona cobertura al municipi de Rubí-.

Des del Consorci Sanitari de Terrassa informen que aquesta setmana, del 27 a l’1 d’octubre s’administraran només aquelles segones dosis pendents. A partir del dilluns vinent, 4 d’octubre, els centres anteriorment mencionats reprendran les seves activitats habituals. Això afectarà especialment, al Centre Cívic Montserrat Roig que, després de mesos i mesos sent el punt de vacunació massiva principal, tornarà a esdevenir només equipament municipal per a actes i activitats d’entitats.

Més de 500 professionals

Aquesta campanya de vacunació massiva ha mobilitzat al llarg de tots aquests mesos més de 500 professionals, entre personal assistencial i administratiu. Un gran desplegament i esforç de recursos humans que des del CST s’ha valorat de manera molt positiva. “Han fet una feina excel·lent en la dispensació de les vacunes i en la informació a la ciutadania”, manifesten en un comunicat. Així mateix, l’entitat agraeix als ajuntaments i entitats veïnals de Terrassa i Rubí les facilitats en la cessió dels espais utilitzats com a punts de vacunació i la difusió en les campanyes informatives que s’han dut a terme.

Salut va informar que des d’aquest dilluns 27 de setembre s’han reordenat els punts de vacunació a la Regió Metroplitana Nord. D’aquesta manera, restaran oberts per a primeres dosis el punt de Mútua Terrassa, al carrer Castell, número 25, el Palau d’Esports de Granollers i el CAP El Maresme de Mataró. En tots els casos, la vacunació es farà amb cita prèvia en horari de matins, que s’ha de demanar al web VacunaCovid, o bé s’hi pot anar sense cita prèvia en horari exclusivament de tarda.

Quant a les terceres dosis, ara mateix només està dirigida a les persones que viuen insitucionalitzades, és a dir, en residències de gent gran, i a aquelles persones malaltes amb una situació greu d’immunodepressió. En tot cas, serà des dels centres sanitaris qui es posarà en contacte amb aquelles persones que compleixen el perfil per indicar-les com ho han de gestionar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa