MónTerrassa
Actuació a l’exterior de l’església de la Mola contra l’erosió severa
Part exterior de l'església de la Mola
Part exterior de l’església de la Mola | Joan Manel Oller

!--akiadsense-->

El pla director del conjunt monumental del monestir de Sant Llorenç del Munt, del seu entorn i dels accessos proposa preservar la paret exterior de l’església de l’accés públic. Es tracta de disminuir l’efecte del trepig per trànsit desordenat de persones. L’actuació pretén preservar l’espai comprès entre l’era i la paret exterior de l’església (sector de l’absis).

S’ha constatat l’erosió severa que experimenta aquest entorn atès que és una zona on molts dels visitants s’hi asseuen a reposar o a fer un refrigeri. Aquesta pràctica ha rebaixat considerablement la cota del terreny en aquest sector i afavoreix el despreniment dels blocs que conformen el conglomerat. L’efecte de l’escorrentia superficial també hi incideix amb major intensitat, arrossegant el material desprès.

Es proposa la delimitació amb tancament de corda i pilars de fusta al llarg del perímetre que separa l’era de la superfície afectada, la instal·lació d’un petit rètol informatiu sobre el motiu de la preservació de l’espai i dissuasiu de traspassar el cordatge i prohibir de manera explícita asseure’s en aquest espai, a més de plantejar tasques de restauració d’aquest sector de l’edifici si el problema augmenta.

Nou comentari

Comparteix