MónTerrassa
Actuació integral a la zona esportiva del Segle XX de Terrassa
  • CA
La zona esportiva afectada per la remodelació | G.E.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa impulsa la remodelació de l’espai esportiu del Segle XX per tal de promoure la seva utilització per part del veïnat. Aquesta actuació respon a una demanda que els representants veïnals han formulat en diverses ocasions al Consistori, que ara podrà afrontar aquesta reforma tan necessària. En aquest moment, s’ha iniciat el procés de licitació que desembocarà en l’adjudicació de les obres.

Aquest projecte s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic corresponent a les actuacions de l’any 2018. Aquest espai ubicat entre els carrers de Navas de Tolosa, Avinyó i Lepant, ha anat perdent la seva utilitat amb el pas del temps amb el conseqüent deteriorament i, a més, ha patit alguns episodis d’incivisme. Per aquest motiu, es feia necessari fer una actuació en aquesta zona esportiva amb l’objectiu d’acabar amb l’actual infrautilització.

El projecte aprovat, per al qual s’ha iniciat la licitació, contempla la remodelació de diversos elements i, fins i tot, una reordenació de la part nord, és a dir, la que està actualment ocupada per les pistes de petanca i les taules de tennis taula. D’una banda, es racionalitzarà l’organització de la meitat nord, generant fins a quatre espais diferents: un amb les taules de ping-pong, un altre amb les pistes de petanca, un tercer com a espai públic de repòs, i el darrer amb els elements de gimnàstica. D’altra banda, es renovaran els elements esportius, com la porteria i la cistella de bàsquet, i també s’incorporaran alguns de nous, com cinc elements de gimnàstica i una taula de tennis de taula, a més d’aprofitar dues de les actuals.

També es renovarà l’enllumenat, que s’adaptarà als diferents usos de l’espai; es reformarà la tanca perimetral amb reforços en algunes zones i el redimensionament en d’altres, i s’intervindrà sobre l’enjardinament. En aquest darrer cas, el projecte inclou la plantació d’arbrat que doni ombra a l’estiu en diferents espais, sobretot, a la zona d’elements de gimnàstica i a la de repòs. L’actuació d’enjardinament contempla la instal·lació de reg per al manteniment dels arbres i també la plantació d’arbusts als parterres del perímetre.

La licitació pública per a l’adjudicació d’aquestes obres compta amb un pressupost de més de 230.000 euros, i preveu un termini d’execució de tres mesos. En tot cas, les empreses que es presenten a aquest concurs poden millorar les condicions mínimes marcades en la licitació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa