MónTerrassa
L’activista Miqui Giménez es transforma en un Llibre Humà

Miqui Giménez ha estat el protagonista de la segona sessió del cicle Llibres Humans. L’activista de la cultura popular, músic, rondallaire, mestre, actiu en la recuperació de jocs tradicionals i molt més, ha participat aquest dimecres, dia 6 de juliol, en un acte que ha tingut lloc al casal de Gent Gran Anna Murià.

Ha consistit en una entrevista realitzada a càrrec de personal tècnic del Servei de Promoció de la Gent Gran, a més de preguntes que han arribat des del públic assistent, prop d’una vintena de persones. Giménez ha fet un repàs a la seva trajectòria i ha explicat anècdotes i curiositats sobre tots aquests anys dedicats a la cultura. La jornada ha comptat amb la presència de la regidora de Gent Gran, Mónica Polo.

Nova sessió del projecte Llibres Humans amb Miqui Giménez | Aj. Terrassa

Agnès Martí, la primera de Llibres Humans

La primera sessió, pilot, va estar dedicada a Agnès Martí Salvador, persona vinculada a l’excursionisme i a la cultura popular i treballadora del tèxtil. Nascuda a Terrassa l’any de la Guerra Civil (1936) va perdre el pare a la Batalla de l’Ebre i va començar a treballar als vuit anys com a nuadora tèxtil. La seva vida amb Josep Grau va girar a l’entorn del Centre Excursionista i de la cultura popular, amb els castells, el Casament Vuitcentista i, sobretot, la recuperació dels Gegants Vells. La conversa va ser gravada íntegrament i es pot trobar com a document audiovisual consultable a les biblioteques.

El programa de Llibres Humans es va posar en marxa el passat mes de desembre amb l’objectiu de “difondre històries de vida de persones grans significatives per la seva història, lluita, o pel que han aportat a la ciutat, considerant que cal que siguin reconegudes i valorades per altres generacions de persones de la ciutat, i poder aprendre de la seva experiència i del seu saber”.

Com expliquen des del Servei de Gent Gran, la idea és donar-hi continuïtat. Cada any s’escull algunes persones grans com a persones significatives per la seva història, lluita, o pel que han aportat a la ciutat. Ara mateix, encara no hi ha programada una tercera sessió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa