MónTerrassa
L’acte contra la violència masclista a Terrassa, de nou presencial
  • CA

Aquest dimarts, 28 de setembre, ha tingut lloc la concentració ciutadana contra la violència vers les dones a Terrassa, però aquesta vegada ha estat especial, ja que per primer cop des de l’inici de la pandèmia de Covid -el març del 2020- ha tornat a ser presencial. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, i els portaveus dels grups municipals, així com membres de la corporació local. Ha tingut lloc al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament de Terrassa.

La concentració té lloc el dia 25 de cada mes -tot i que aquest mes de setembre s’ha passat al dia 28, de manera excepcional- i està organitzada i impulsada des de la regidoria de Polítiques de Gènere i de la Comissió 8 de març. La finalitat d’aquesta acció és manifestar públicament el rebuig davant la violència masclista i expressar la solidaritat amb les dones que, arreu del món, pateixen qualsevol tipus de violència pel sol fet de ser dones.

Terrassa es prepara per celebrar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència envers les dones. Encara no s’ha donat a conèixer el programa, pendent de les restriccions sanitàries i d’aforament que hi hagi en aquell moment dictades des del Govern. L’any passat, la campanya va ser diferent i la majoria dels actes es van realitzar de forma telemàtica, per evitar aglomeracions en espais públics. A més, la lectura del Manifest Institucional es va fer directament en format audiovisual, a càrrec de les diferents entitats que conformen la Comissió 8 de Març. Van ser set dones, en representació dels set districtes de la nostra ciutat –simbolitzant les concentracions simultànies que abans de la pandèmia tenien lloc-, que van protagonitzar el vídeo, el qual es va poder veure a les xarxes socials.

Concentració al Raval aquest dimarts | Aj. Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marina F. Y. a octubre 22, 2021 | 09:35
    Marina F. Y. octubre 22, 2021 | 09:35
    Dedico aquest titular d'avui d'un dels diaris digitals de més tirada a nivell peninsular a totes les marxes "només de dones" que es van convocant:<< La directora ejecutiva del MeToo: "No terminaremos con el abuso sexual sin contar con los hombres" >>.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa