MónTerrassa
Acte festiu i de protesta a les Casetes de Can Mir de Viladecavalls
  • CA
x
Les casetes de Can Mir de Viladecavalls | JOSEP BALLBÈ

Les casetes de Can Mir són patrimoni històric de Viladecavalls però molt desconegudes pels habitants del poble. Els veïns i veïnes d’aquestes quatre cases volen donar a conèixer les històries que s’amaguen darrere de les seves parets. Per això han convocat uns actes festius i de protesta aquest diumenge 7 d’abril a les 10.30h al Polígon Industrial de Can Mir, on començaran les activitats per donar a conèixer aquests indrets.

L’activitat central serà una visita guiada amb un munt d’anècdotes fins ara mai explicades: les famílies que hi han viscut, les activitats agrícoles que s’hi feien, com s’hi van viure esdeveniments històrics com la Guerra Civil o per què es va anar transformant el seu entorn. Hi ha molt poca bibliografia sobre les cases i aquesta és una molt bona oportunitat per començar a difondre, i documentar en el futur, tot allò que es recorda. Per complementar la visita, els veïns i veïnes han organitzat una xocolatada, jocs per a infants i una sessió de música catalana actual amb el Dj Pam Pool. Es tracta d’una jornada familiar, pensada perquè grans i petits aprenguin i s’ho passin bé.

Les casetes de Can Mir es van construir l’any 1840. Estan ubicades a l’entrada de l’actual polígon, molt a prop de l’ermita de Sant Miquel de Toudell. Aquest conjunt patrimonial va pertànyer al poble de Sant Pere fins al 1849, quan la parròquia de Sant Miquel va ser inclosa a la nova municipalitat de Viladecavalls. Fa molts anys les casetes de Can Mir estaven envoltades de camps, boscos, horts i vinyes. Però els terrenys van esdevenir industrials i l’entorn va quedar ocupat per fàbriques que conformen un polígon cada cop més degradat, hostil pels veïns i veïnes que habiten les cases i amb projectes que no dibuixen un futur gens favorable.

Amb l’objectiu de reclamar un entorn més digne i d’obrir aquest patrimoni a tot Viladecavalls, s’han iniciat els tràmits per a la immediata constitució de l’associació de veïns Les casetes de Can Mir. Aquest diumenge es farà la presentació de l’entitat. Aquesta activitat ha estat organitzada pels Amics de Sant Miquel de Toudell, associació constituïda al 2008 i que va néixer amb una finalitat molt similar: donar a conèixer al poble l’ermita romànica de Sant Miquel de Toudell, garantir-ne el bon estat arquitectònic i organitzar activitats culturals i lúdiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa