MónTerrassa
Celebració especial d’un any de Cants de Llibertat a Terrassa
  • CA

El proper dimecres, 14 de novembre, farà un any que un grup de persones anònimes i de músics compromesos es van aplegar davant de l’Ajuntament de Terrassa i van cantar El Cant del Ocells. D’ençà d’aquell dia, cada dia, sense excepció, desenes de persones s’han aplegat al Raval per exigir la llibertat del presos polítics i el respecte als drets fonamentals i les llibertats de les persones.

Durant aquest any s’ha anat adaptant l’acte a les necessitats del moment. El repertori musical s’ha anat ampliant i tothom qui ho ha desitjat hi ha trobat un espai per expressar-s’hi. S’hi han llegit poesies i manifestos, cartes rebudes i reflexions profundes, paraules de coratge i textos més reivindicatius i, de mica en mica, s’ha anat convertint en el punt de trobada diària de tothom qui pensa que “no podem permetre que en democràcia no es respectin els drets més fonamentals”.

És a Cants de Llibertat de Terrassa on va sorgir el Cant dels Indignats, una adaptació al català de la cançó Do You Hear the People Sing, del musical Els Miserables. Aquesta cançó s’ha anat popularitzant dins de l’àmbit independentista convertint-se, d’alguna manera, en un himne contra la repressió.

A proper dimecres, 14 de novembre, farà 365 dies dels crits de «llibertat», «independència», “ni un pas enrere” o «som República». Des de Terrassa per la Independència volen expressar l’agraïment als músics i cantaires que van crear aquest espai ara fa un any i a tothom que, de manera espontània, s’hi han anat afegint al llarg d’aquests 365 dies i que li han donat sentit, vida i força. La trobada d’aquest proper dimecres serà una mica especial ja que comptarà amb la presència de Salva Racero i Dani Garcia, músics i ex-membres de Lax’n’Busto i alguna personalitat més del món de l’art, la comunicació o la política que aviat s’anunciarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa