MónTerrassa
Acord a Terrassa per equiparar les condicions de treball del personal de transport sanitari
  • CA

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER L’EQUIPARACIÓ DE LES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DE TRANSPORT SANITARI

Les treballadores i treballadors del sector del transport sanitari de Catalunya estan en vaga indefinida des del passat mes d’octubre. Aquesta aturada respon a l’anunci que fa la patronal del sector del transport sanitari, ACEA, de rebaixar les nòmines, junt amb altres reivindicacions històriques del sector com: desprivatització del sector, equiparació de les condicions laborals al conveni col·lectiu del SEM, reconeixement de la categoria professional, fi dels convenis de pràctiques i fi de les hores de presència, entre d’altres.

Es tracta d’un sector que, en l’àmbit de transport sanitari privat, hi ha uns 5.000 treballadors i treballadores a Catalunya i, des de la patronal, han anat patint retallades salarials des de 2013 del 3,5%.

En plena crisi sanitària de la COVID19, el sector ha estat al capdavant de la gestió sociosanitària al país, prenent un paper vital en el trasllat de pacients als centres hospitalaris i en trasllats d’uns centres als altres. Com la resta de personal sanitari, ha estat un sector on hi ha hagut un impacte important en la seva càrrega de treball.

Les condicions laborals del personal de transport sanitari no són les mateixes que les del personal que treballa al Sistema d’Emergències Sanitàries (SEM), pel que aquesta equiparació de les condicions laboral és la principal demanda que fan les seccions sindicals i laborals. Es fa des de la demanda de creació d’una Taula de Negociació amb les parts implicades.

En ple segon rebrot de contagis de la COVID19, aquest acord posaria fi a la situació de vaga del personal de transport sanitari.

És per això que sol·licitem a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents acords:

PRIMER.- SOL·LICITAR al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que creï una Taula de Negociació amb les parts implicades per tal que es pugui arribar a un acord i posar fi a la situació de vaga indefinida.

SEGON.- INSTAR al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a que elabori un pla per a equiparar progressivament les condicions laborals del personal del transport sanitari a les del personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

TERCER.- SOL·LICITAR a la patronal ACEA a no aplicar la retallada salarial prevista.

QUART.- TRASLLADAR aquests acords al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a la patronal ACEA, als representants sindicals del sector (CCOO, UGT, SINDI.CAT, USOC i SITAC) i FalckVL.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa