MónTerrassa
Junts porta al ple la defensa de la llibertat de manifestació i d’expressió
  • CA

Junts per Terrassa ha presentat un acord per Junta de Portaveus a l’Ajuntament per tal de defensa la llibertat d’expressió, manifestació i creació artística, arran de la detenció del raper Pablo Hasél.

L’acord presentat diu:

“Sense llibertat d’expressió, de manifestació i de creació artística no hi ha democràcia i per això hem de tornar a condemnar enèrgicament qualsevol intent de coartar aquests drets fonamentals recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans.

Malauradament, seguim veient com aquests drets segueixen sent reiteradament vulnerats: – 250 persones estan sent investigades pels delictes contra la seguretat vial, desordres públics i danys amb possibles peticions de penes fins a sis anys de presó per haver-se manifestat de l’11 al 13 de novembre de 2019 a l’autopista AP-7 al Pertús, i posteriorment, a Girona en protesta contra la sentència dels independentistes empresonats per haver defensat el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. – l’entrada a la presó del raper Pablo Hasél per injúries a la Corona. – judicis contra activistes: membres de les PAH,…

La persecució de la llibertat d’expressió, de manifestació i de creació artística a Espanya és un fenomen preocupant i especialment a partir de l’any 2015 quan el Govern del PP va aprovar la Llei de Seguretat Ciutadana i endurir el Codi Penal. Aquesta reforma ha permès l’ús expansiu de la legislació per perseguir opinions i comentaris extrems , per criminalitzar el dret de manifestació,…han denunciat organitzacions com Amnistia Internacional. La privació de llibertat, o fins i tot, l’ús del dret penal per perseguir meres expressions o idees (llibres, cançons, tuits,…) constitueix de per si una mesura desproporcionada i, en conseqüència, condemnada per part d’organismes com les Nacions Unides, el Consell d’Europa o el propi Tribunal Europeu dels Drets Humans.

ACORDS

PRIMER.- Mostrar novament el suport de l’Ajuntament de Terrassa a la llibertat d’expressió, de manifestació i a la llibertat artística.

SEGON.- Instar el Govern de l’Estat i les Corts espanyoles a derogar amb caràcter urgent la Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal per tal de garantir el ple exercici de la llibertat d’expressió, de manifestació i de creació artística.

TERCER.- Exigir a l’estat espanyol una llei d’Amnistia per a totes les persones preses i represaliades, així com el tancament de tots els processos oberts a la causa general contra l’independentisme.

QUART.- Traslladar aquests acords al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, al Govern de l’Estat Espanyol i a Amnistia Internacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa