MónTerrassa
Acció per reallotjar una família de 6 que viu en una habitació de 10m2

Acció sorpresa aquest dimarts, dia 2 de maig, per aconseguir el reallotjament d’una família de sis membres que viu actualment en una habitació de 10 metres quadrats. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha dut a terme aquest matí un acte de força a les instal·lacions de Serveis Socials i Habitatge de l’Ajuntament de Terrassa, ubicats a la carretera de Montcada, per visibilitzar la situació que pateix en Mohamed i la seva família.

El passat dilluns, dia 1, en Mohamed va veure com eren desallotjats del pis on vivien després que Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial els desnonés d’un habitatge que pertany al fons voltor Divarian. Es tractava del sisè intent que patia la família de ser expulsats de l’habitatge, i aquesta vegada no va ser possible aturar-ho. Des de la PAH denuncien que malgrat ser coneixedors de la situació, l’Ajuntament de Terrassa “no tenia preparat cap reallotjament temporal” per a la família.

Habitació de la pensió on viu la família del Mohamed | PAH Terrassa

Compromís de reallotjar la família de forma ràpida

“A dia d’avui, aquestes sis persones viuen, dormen i mengen en una habitació d’uns 10 metres quadrats d’una pensió a Sabadell, tot i que ells tenen la vida i al xarxa social i humana a Terrassa. Aquest allotjament incompleix la llei i els drets humans”, lamenten des de l’entitat. Per aquest motiu, davant la urgència sobrevinguda, han decidit activar-se i presentar-se a les dependències municipals per aconseguir una reunió amb els responsables de Serveis Socials. L’objectiu era doble: aconseguir un canvi immediat -avui mateix- de la pensió on resideixen a un lloc que estigui ubicat a Terrassa “i amb condicions dignes per a 6 persones”. I en segon lloc, que la família tingui “un reallotjament definitiu en un pis d’emergència social, amb l’exigència de lloguer social al fons Divarian”.

La trobada ha estat possible, i després de la reunió, la PAH ha manifestat que s’ha obtingut un “compromís mínim que en qüestió de dies, traslladaran al Mohamed i família a un allotjament temporal de dues habitacions amb espai de cuina”. La Plataforma s’ha queixat públicament de la presència d’agents de la Policia Municipal de Terrassa durant l’acció i recorda que “això no quedarà així. Tornarem. Perquè mentre els polítics són al Ple de Terrassa, a la ciutat real de Terrassa es vulneren els drets. Aquest cap de setmana els veureu pel carrer fent campanya mentre el Mohamed i la seva família malviuen en 10m2!”, proclamen.

Acció de la PAH a Serveis Socials de Terrassa per reallotjar la família del Mohamed | PAH

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa