MónTerrassa
Abaixa la persiana la històrica carnisseria Planell Paüls

Aquest dissabte pujarà la persiana per últim cop la carnisseria Planell Paüls de Matadepera. Després de 34 anys consecutius venent carn al carrer Josep Porcar, número 37, la família ha decidit posar punt i final al negoci. Segons informa el portal municipal Matadepera.cat, aquest dissabte dia 2 de juliol serà el darrer dia que despatxaran.

Així ho ha explicat, Cèsar Paüls, qui juntament amb la seva parella, Mª Rosa Planell Salvador, van obrir la botiga el 14 de febrer de 1988. “Era un diumenge i Sant Valentí”, recorda Paüls. La parella van aprendre l’ofici dels pares de la Mª Rosa, Valentí Planell Vallcorba i Maria Teresa Salvador Guiu, que van tenir parada de carn durant molts anys al Mercat de la Independència de Terrassa.

El tancament, un cúmul de circumstàncies

La família ha explicat que el motiu de tancament es deu a un cúmul de circumstàncies: “Em van haver d’operar de l’espatlla dreta i he estat sis mesos de baixa”, detalla Paüls. Durant aquest temps, la Mª Rosa i la seva germana, que també ha treballat a la botiga durant molts anys, han tingut molta feina i acumulen molt cansament. “És una feina molt sacrificada, la nostra, perquè has de treballar moltíssimes hores cada dia, matins, tardes i, fins i tot, nits”, recalquen.

Cèsar Paüls i Maria Rosa Planell, amb Montse Planell i en Leandre Martí Duran, aquest divendres a primera hora del matí, en el penúltim dia de feina | Miquel Badia

Finalment, han decidit que el millor era abaixar la persiana. La notícia, comunicada de forma progressiva als clients al llarg de la setmana passada i aquesta ha causat una gran sorpresa entre els clients, molts dels quals han decidit avançar comandes i fer-les més grans abans d’haver de buscar-se una nova carnisseria de confiança.

De tots aquests anys treballant en l’ofici de carnissers al poble, Paüls destaca que “ens emportem els anys més feliços de les nostres vides. Ho hem fet tot amb molt d’entusiasme i ens emportem clients, però, sobretot amics”. I recalca una frase que sempre li recorda el seu sogre, Valentí Planell: “no és igual vendre carn, que ser carnisser”. Perquè – explica- “nosaltres sempre hem anat a buscar el gènere que entrava a casa. No és igual rebre uns paquets, que fer tot el procés de carnisser. Els darrers anys, a més, compràvem vedella ecològica a la Vall d’en Bas i, fins i tot, l’anàvem a triar en viu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa