MónTerrassa
El 99% de les meses ja té els membres suficients per constituir-se

El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha explicat aquest dilluns a través del seu compte de Twitter que el 98,99% de les meses ja tenen els “membres suficients” per poder-se constituir i poder celebrar unes eleccions “sense problemes”. Segons ha informat al seu compte, cada mesa necessita un mínim de tres membres, i de les dades que té el Govern “només una té dos meses”. “La resta en té tres i més i per tant poden constituir-se“, ha afegit.

Peña ha fet aquest fil a Twitter després que aquest diumenge digués que l’Executiu català decidiria el mateix diumenge juntament amb la Junta Electoral Central i els partits si no es fa públic l’escrutini a la nit en funció del percentatge de meses que no s’hagin pogut constituir. En declaracions a Rac 1, va indicar que si el volum de meses que s’han de formar dilluns o dimarts és important aquella gent pot fer un “vot molt més tàctic” si ja sap el resultat provisional dels comicis. En aquest cas es podria no comunicar el resultat electoral, però sí que es rebrien les dades. El que no es faria seria sumar-les.

També va admetre que el fet que els apoderats puguin fer fotos de les actes fa “difícil” aturar la informació. Peña-López va reconèixer que el fet que no es constitueixin un volum important de meses electorals seria un “problema gros“, i el Govern ha previst llavors la possibilitat de no publicar les dades dels resultats el diumenge a la nit. Ni tan sols se sumarien “perquè no hi pugui haver cap filtració”. Sí que es faria l’escrutini i s’enviaria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa